Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi! Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi!
Komşu akraba, eş-dost, tanıdık herkesle barışık, ihtilaflar ve karışıklık olunca çözüm adresi gösterilen, barıştıran, uzlaştıran, temasta olduğu dost-düşman herkesin şapka çıkardığı, takdirle andığı model insan Hafız Yahya Ezber.

                                              YAHYA EZBER (1950-2003)


Gümüşhane ve bölgeye gerçek Kur’an sünnet kaynaklı hizmet veren alimlerin son temsilcisi babası Ahmet Hafız ve Rahmi Hafız Ezber’in dizinin dibinde yetişen, daha ilkokula başlamadan önce Kur’an-ı ezberleyip Hafız olan ama o mübarek kitabın ruhu bedenine düşünce ve amel dünyasına yansıyan muhterem bir şahsiyet.

Ağabeyimiz, modelimiz. Hayranlıkla takip ettiğimiz, taklit ettiğimiz, bize varlığı ile canlı yol yordam yöntem öneren Hafız Yahya Ağabeyimiz.

İlahiyatçı Edebiyatçı uzun yıllar Gümüşhane’de Milli Eğitim camiasının sevilen sayılan takdir edilen bir ferdi olarak siyaseten haksız bir tasarrufa uğramasına rağmen o hemşerileri ve ülkesine hizmetten hiç geri durmadı.

Ankara’da bir kamu kurumunda görev yaparken hakka yürüdü. Adı bile bugün birileri için övünç gurur kaynağı. Hatta açılmayan kapıları açan referans olmaya devam ediyor.

İstanbul’da veya Türkiye’nin birçok yerinde soy ismini taşıyan veya tanıyanların referansı oluyor. Çok örnekler ve göz yaşartıcı rahmetle anılan duyumlar alıyoruz.

İşte bir fani için böyle rahmetle anılmak muhteşem. Allah her Mü’mine nasip etsin. Onun yaşantısını dinlemek bile ahlakta kemale yönelmek, inançta derinleşmek iyi amel işlemeye niyetlenmektir.

O hafızlığını sadece Arapça Kur’anı ezberlemek değil, o meali özümsemek hayatı İle bütünleştiren Kur’an-ı amel ile koruma modeli olarak takdim eden derin iz bırakan inanç kültür ve adamlık olarak ebedi ruh ve mana iklimimizin mimarlarından biri olarak sonsuza kadar yaşayacaktır.

O aynı anne ve babadan olmayan birçok kardeşi Ağabeyisi olan ender bir şahsiyettir.

Adeta “Mü’minler kardeştir” ilahi hakikatine model namzettir.

İslam’ın bütün değerlerini baştacı eden Türklüğünden asla komplekse düşmeyip aksine Müslüman Türk olarak yaratılmayı en büyük şükür hamd ve secde vesilesi sayan, değeri yaşarken yeterince anlaşılmayan hatta bugün bile hala o asil cevherin farkına varamayanların varlığı hüzün vericidir.

İşte o hak yolunun ölümsüz yolcusu, yolun açık menzilin mübarek kabrin nurla dolsun. Mekanın cennet komşun efendimiz Hz Muhammed (s.a.v) olsun.

Bu Cuma Gecesi ona ve tüm geçmişlerimize Allah’tan rahmet diler ruhlarına Fatiha’lar gönderiyoruz.

El Fatiha!

Editör: TE Bilisim