Gümüşhane’nin Kürtün ve Özkürtün Belediye başkanlarının yanı sıra Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, STK başkanları ve mahalle muhtarlarından oluşan Gümüşhaneliler heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Ankara GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, Kürtün İktisadi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Salim Koca, Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş, Kırgeriş Köyü Muhtarı Ömer Köse, Damlı Köyü Muhtarı Muhammet Gültepe, Aras Holding Genel Koordinatörü Fikri Şen ve Türk-Sağlık Sen Görele Devlet Hastanesi Temsilcisi Ali Bayrak hazır bulundu.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Bakan Soylu ile yapılan görüşmede, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi, Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile Trabzon’un Şalpazarı ilçesi, Gökçeköy Mahallesi arası iki il sınırının tespitine ilişkin karar gündeme getirilerek Gümüşhane’nin sınırlarına yapılan haksızlık dile getirildi.

Heyetin dilek ve temennilerini dinleyen Bakan Soylu, konunun yeniden inceleyeceğini, yapılan bir haksızlık varsa düzeltileceğini ifade ederek, sınır ile ilgili itilafın giderilmesi için yerinde tekrar inceleme yapılmak üzere Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürü talimat verdi.

Bakan Soylu’ya göstermiş olduğu ilgi, alaka ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden heyet, “haklı davamızın takipçisi olacağımızı da kamuoyuna beyan ediyoruz” dedi.

HABERALP HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim