Geleneksel Gümüşhane Günleri’nin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eski Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve pek çok Gümüşhaneli katıldı. Gümüşhane'ye has el işleri ve yöresel tatların tanıtıldığı organizasyon 23-26 Mayıs tarihleri arasında devam edecek...

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti

Ankara GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu tanıtım günlerine Ankaralılar da yoğun ilgi gösteriyor. Kültürel ve tarihi değerlerimizi, yemeklerimizi, yiyeceklerimizi ve organik ürünlerimizi burada görücüye çıkarıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu tanıtım günlerinde destek veren herkese, katılan tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Vali Mayda, Dağların avucunda ki şehir olan Gümüşhane’nin altın insanları gurbette memleket sevdasını en güzel yansıtmak için seferber olmaktalar. Önce İstanbul şimdi de Gümüşhane’de büyük coşku yaşıyoruz. Ankara GÜDEF’e böyle bir organize de öncü olduğu için teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Program da daha sonra Gümüşhane Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Açılış coşkusu stantların gezilmesiyle sürdü. Gün boyu kemençe ve davul zurna eşliğinde eğlenceler düzenlendi. Açılış akşamı ise Gümüşhaneli, aşıklar izleyenlere duygulu anlar yaşattılar. Gümüşhane tanıtım günlerinin diğer günlerinde Gümüşhaneli sanatçılar sahne alacak olup, Ahmed Ziyaüddin Hz.’nin hayatı ile ilgili bir sunum gerçekleşecek. Çeşitli yarışmalar ve şiir sunumlarının da yapılacağı tanıtım günlerinde davetlilere bol-bol pestil ve köme ikram edilecek.

 

Haber: Enes KILIÇ- GÜMÜŞYURT GAZETESİ

Editör: TE Bilisim