Gümüşhane’nin küçültülmesi Trabzon-Gümüşhane sorunu değil haksızlık hukuksuzluk ve adaletsizlik sorunudur.

Bu sorun çözülmediği müddetçe konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

Seçimlerde siyasi istismar konusu olmasın diye konuyu pek yazıp çizmek istemedik.

Gümüşhane seçmeni ve ilgili herkes siyasi iradesini ortaya koydu. Yeni seçilen milletvekillerimize başarılar diler, bu sorunun çözümünde Kürtün’e bağlı bu üç köyümüz olan Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin arazilerinin köylere iadesini acilen bekliyoruz.

Bu konuda Trabzon-Gümüşhane veya başka insanlarımızın vermiş olduğu vicdanı desteğe yürekten teşekkür ederiz.

İnsanlar için aile, mesken, köy, mahalle, il, ilçe, devlet, hukuk ve siyaset güvencesinde olmalıdır. Bunun iktidarı muhalefeti partisi yoktur. Gümüşhane veya Trabzon’u yoktur.

Hak hukuk vicdan varsa bu haksızlık hukuksuzluk er geç mutlaka düzelecektir. Bu haksız idari tasarrufu mahkeme kapılarında adalet aramaya bırakmak idarenin siyasetin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

İdare objektif, adil karar vermelidir. Köyüne, mahallesine, iline, ülkesine sahip çıkamayanın vatan sevgisi tartışılır. Zira “Vatan sevgisi imandandır.”

O köylerin merasında hayvan otlatanlar bu kararla asla kaçak hayvan otlatan durumuna düşürülemez. İdare veya kamu açısından bu değişikliğe niçin gerek görüldü bunu anlamak mümkün değildir.

İnsanların arasına yanlış idari kararla husumet tohumu ekecek istismara fitneye yol açacak karar ve davranışlardan kaçınılmalı bu asla kabul edilemez. “Devletin dini adalettir.” Çok ivedi adalet bekliyoruz.

Türkiye’de adalet vardır gerçeğinin gereği olarak mahkemede bu hakkın tescil edileceğine inanıyoruz. Sorunu topu taca atar gibi yargıya bırakmak asla mazur görülemez. Mahkemeye kalmadan önce siyaset ve idare bu haksızlığı düzeltmelidir. Gümüşhane, küçültülmeyi, itilmeyi, kakılmayı asla hak etmedi. İmtiyaz değil adalet bekliyoruz.

Sabri Şenel – 29.08.2023 / İstanbul

Editör: Kerim Öztürk