Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenlerin çıkardığı olaylar sırasında yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp ve Öğretmen Meral Dönmez'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Alp ve Dönmez'in hayati tehlikeyi atlattığı ve bilinçlerinin açıldığı öğrenildi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günüde çıkan olaylar sırasında yaralanan Dilan Alp ve Meral Dönmez'in tedavisi sürüyor. Bahçelievler'de özel bir hastanede tedavi gören Alp ve Dönmez'in sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi. Yoğun bakımda yatan Alp ve Dönmez'i bugün çok sayıda kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de bulunuyor. Alp ve Dönmez'in ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten ziyaretçiler daha sonra da açıklamalar da bulundu.

Ziyaretçilere teşekkür eden Meral'in babası Mehmet Dönmez, "Ben de bir emekliyim, işçiyim. Kızım üniversite bitirmiş öğretmen olacak atama bekliyor. Daha önce dokuz ay cezaevinde yattı. Parasız eğitim istiyoruz diye bir gösteriye katılmıştı. Kızım şimdi 1 Mayıs'a katıldı. Kızımın başında darp var. Kulağında, ensesinde ve çenesinde darp var. Şuuru şu anda yerinde. Konuşabiliyor. Cevap verebiliyor. Bilinci açık. Ben neredeyim, kim geldi şeklinde sorular soruyor. Olayı hatırlamıyor. Başına ne geldiğini bilmiyor." dedi.

Dilan'ın babası Ali Ekber Alp ise "1 Mayıs'ta çok sert müdahalelerle karşılaştık. Ben daha önce de 1 Mayıs eylemlerine katıldım. Bu kadar sert bir müdahale ile karşılaşmadım. Ben kızıma benimle gel dedim. O arkadaşlarıyla gitmeyi tercih etti. Kızımın 1 Mayıs'a katılmasına en büyük etkenlerden biri benim. Ben 1.5 yıldır tekstil işçisi olarak alanlardayım. Her yerde hakkını savunan bir babanın kızı olarak çocuğum bundan etkilenerek 1 Mayıs'a katılmak istedi. Ben de buna engel olmadım. Orada sert müdahaleler olacağından haberim vardı. Gaz fişeği başına vurarak ezmiş. O yüzden çocuğum bu hale geldi. Bunun arkasını bırakmayacağız. 1.5 yıldan beri mücadele eden babanın çocuğu marjinal olamaz. Herhangi bir marjinal grup veya toplumsal harekette benim çocuğum olmadı. Çocuğumun şuuru yerine geldi. Ama hayati tehlikeyi tam atlatmadı. Kafa tasında kırık var. Sağlık durumu gayet iyi." açıklamasında bulundu.

CHP milletvekili Umut Oran, partililerle birlikte 1 Mayıs'ta yaralananları ziyaret ettiklerini söyledi. Oran, “Dün bayram kutlamak için gençlerimiz vatandaşlarımız sokaklara çıktılar. Aileleriyle beraber bayram coşkusunu kutlamak istediler. Ama maalesef bu tatsız olaylar yaşandı. İnsanlar hayatlarını kaybetme tehdidiyle karşı karşıya kaldılar. İstanbul valisinin açıklamaları da çok manidar. Fevkalade orantılı ve dengeli güç kullanıldığı söyleniyor. Sayın valiyi ben bu hastaneleri ziyaret etmeye davet ediyorum. Orantılı güç kullanmak bu mu? Bir vatandaşa devletin bu şekilde mi davranması gerekir. Aynı şekilde dün hükümetin bazı sözcülerin açıklamalarını hayretle karşılıyorum. Ak Parti 1 Mayıs'la ilgili teşekkürü hak ediyor deniliyor. Bir siyasetçinin bunu söylemesi için aklından zorunun olması gerekiyor. Vatandaşa bu zulmü yaptığı için bir de utanmadan teşekkür bekliyorlar. Böyle bir anlayışa sahip olması gerçekten anlaşılamaz." şeklinde konuştu.

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ise açıklamasında "Dilan'la Meral'i gördüm. Bir süre sohbet ettik. Hayati tehlikeyi atlatmış görünüyorlar. Bizim açıdan sevindirici bir durumdur. Doktorlar bundan sonraki süreci izlemek gerektiğini ifade etti. Buraya gelmeden önce de başka bir yaralıyı gördük. Onun da hayati tehlikesi yok. İstanbul'da dün halkımız bayram kutlamak isterken ne yazık ki bir vahşetle devlet terörüyle karşı karşıya kaldı. Bunun adını böyle koymak gerekir. Bu sadece bir bayramı engellemek değil. Bayrama da katılımı da engellemeye yönelik bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı.

Yaralıları ziyaret eden Prof. Gençay Gürsoy da sağlık durumları hakkında bilgi verdi. Gürsoy, "Her ikisinde de kafa kırıklarıyla birlikte içeride beyin dokularında yer yer kanamalar ve ödem oluşmuş. Her ikisinde de çok ciddi kafa travması olayı var. Her ikisi geçirdiği tedavi sonrasında bugün biraz daha iyiler konuşabiliyorlar. Hayati tehlikeyi atlatmış gibi gözüküyorlar." dedi.

Editör: TE Bilisim