Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlen '10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi' Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde başladı.

Açılışta konuşan Kongre Başkanı UÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yakut, genetiğin, sadece tıp alanında değil ziraat, veteriner gibi bir çok alanda hızla geliştiğini söyledi. Prof. Yakut, tıpla ilgili olarak kanserden ani ölümlere, psikiyatri hastalıklardan kalıtsal hastalıklara olmak üzere, tıbbın her alanında tanı, tedavi ve takiplerde vazgeçilmez yaklaşımların ve çok yeni gelişmelerin olduğu yılları yaşadıklarını kaydetti.

“TEK MERKEZDEKİ GENETİKÇİ SAYISI TÜRKİYE’DEN FAZLAYDI”

Yaklaşık 10 yıl önce genetik çalışma yapmak üzere Almanya’da bulunduğunu ve bir konuşma yaptığını dile getiren Yakut, “Almanya ile Türkiye’yi şöyle kıyasladı: “Orada sadece o merkezde genetikle çalışan insanların sayısının neredeyse Türkiye’deki genetikle ilgili çalışan insanlardan daha fazla olduğunu gördüğüm zaman moralim bozulmuştu. Fakat 10 yıl gibi kısa bir sürede şükür ki ülkemizde bu alana gönül veren ve çalışan insan sayısı çok iyi bir noktaya geldi. Bu arkadaşlarımızın birçoğu, gerek yurt dışında gerekse yurt içinde çok saygın dergilere yayın yapabilecek durumda. Ya da çok ciddi çalışmalar içinde bulundular. Bu, bizim göğsümüzü kabarttı ve bu kongreyi düzenlememizde de çok büyük rolü vardı.”

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Amerika ve Avrupa üniversitelerinden 13 misafir konuşmacının katılacağı kongre 3 gün sürecek. Genetik bilimiyle ilgili son gelişmelerin ele alınacağı kongrede 430 bilim insanı sunum yapacak.

Editör: TE Bilisim