İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Garnizon Komutanlığı ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte 100 Bursalı bisikletçi Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburu Şehitliği’ndeki atalarını andı.

Çanakkale Savaşı’nda 6-8 Ağustos 1915’te İngiliz kuvvetlerini durdurup, grup komutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Anafartalar Grubu’nun kuzey yanını koruyan Gelibolu ve Bursa Jandarma taburlarının üç bölüğündeki şehitlerin yer aldığı Kireçtepe Jandarma Şehitliği, bisikletlileri ağırladı.

Kaba Tepe Simülasyon Merkezi - Kireçtepe Jandarma Şehitliği ve tekrar Kaba Tepe Simülasyon Merkezi arasında 40 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şehitler için dua etti. "Bursa’nın Kahramanları Şehitliği" belgeselinin görüntü yönetmeni olan aynı zamanda Yeşil Pedal Bisiklet Derneği üyesi Ertan Güler bölgede verilen mücadelenin tarihi önemini bisikletçi arkadaşları ile paylaştı.

Bursa ve Gelibolu Seyyar Jandarma Taburlarının savaşın gidişatında kritik bir görev üstlendiğini hatırlatan Güler, "Bu taburlar mevcudunun altıda beşini şehit vermesine rağmen mücadeleden vazgeçmediler. Son görev bölgeleri olan Suvla Koyu ve civarını korurken çıkarma yapan takviyeli İngiliz tümenine karşı koydular. 10 bin kişilik İngiliz gücüne karşı 800 kişiyle kahramanca çarpıştılar. Burada düşmanı oyalamaları sayesinde Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in takviye olarak gelmesine imkan tanıdılar. Bu kadar önemli bir kahramanlık gösteren şehitlere vefa göstererek bu şehitliğe yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim