Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan Kemal Türk(102),
100 yaşında emekli olabildi. 8 yıllık askerlik süresi, biraz tarım sigortası ve biraz da nakit ödeme ile 100 yaşında emekli olan Kemal Türk, iki yıldır emekli maaşı alıyor.

Elbistan’a bağlı Çıtlık köyünde yaşayan Kemal Türk, 8 yıl askerlik vazifesi yaptı. Yaşamının belirli bir kısmında pancar ekimi yaptığı için tarım sigortası da yatırdı. Yurt dışındaki oğlunun nakit para yardımıyla 2011 yılında emekli olan Kemal Türk, Türkiye’nin 100 yaşında emekli olan en yaşlı fertlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Türkiye'de 102 yaşında emekli olarak tarihe geçen İbrahim Eren’in ikinci maaşını alamadan hayatını kaybetmesinin ardından bu unvan Çıtlık köyünde yaşayan 102 yaşındaki Kemal Türk’ün oldu. Herhangi bir sağlık ve sosyal güvencesi olmadan çiftçilik yaparak yaşayan ve 19 sene önce Elbistan Şeker Fabrikası’na kendi adına yatan pancardan yapılan kesintiye 8 yıllık askerlik süresi de eklenerek emekli olan Kemal Türk, 2 yıldır kendisinden 35 yaş küçük eşi Kadınca Türk’le emekliliğin keyfini sürüyor. Kemal Türk, maaşının azlığından şikâyetçi olsa da emekli olmaktan oldukça memnun. Yaşına rağmen oldukça dinç olan ve zamanını evinin ve tarlasının etrafına ağaç dikerek geçiren Kemal Türk, “2 yıldır emekli maaşımı alıyorum. 500 lira veriyorlar. Çarşıdayken harcayıp geliyorum. Konu komşu, çoluk çocuk bol bol yesin diye paramın hepsiyle yiyecek alıyorum. Eskiden çok yokluk çektik. Arpa-buğday bile bulamazdık ki ekmek yapalım. Şimdi karı-koca geçinip gidiyoruz.” diye konuşuyor.

8 yıl askerlik yaptığını ve Mustafa Kemal Atatürk, Hatay’ı almak için karar verdiğinde Hatay’da askerde olduğunu anlatan Kemal Türk, “Memleketimizi düşmanlardan kurtarmak için nöbet tuttum, hudut bekledim. 8 yıl kırda bayırda tüfek sırtımda aç, susuz düşman peşinde koştum. Bizi, Hatay’dan sonra Kars’a gönderdiler. Orada Mareşal Fevzi Çakmak’ın yanında askerlik yaptım. Vatana düşman ayak basmasın diye aylarca, yıllarca çocuklarımdan ve eşimden uzak kaldım. 8 yıl sonra sağ salim döndüm. 8 yıllık askerliğimi de saydılar öylece emekli oldum.” şeklinde anlatıyor.

Editör: TE Bilisim