Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kaynaklar Meydanı'nda bulunan yaklaşık bin yaşındaki çınar ağacına profesyonel koruma sağlamak için Ocak ayında ihale yapmaya hazırlanıyor. İhale sayesinde meydandaki anıt çınar ile birlikte toplam 6 ağaç, bakım ve onarıma alınarak korunacak.

        İhaleden sonra öncelikle ağaçların çürük kısımları temizlenecek. Restorasyon çalışması yapılacak ve ağaçların köklerine suyun daha iyi gidebilmesi sağlanacak. Ağaçlardaki çalışmanın tamamlanmasının ardından meydanda yeni düzenleme gerçekleştirilecek. Kaynaklar Merkez Mahallesi Muhtarı Erhan Şen, "Meydandaki bin yıllık anıt çınarımız ile diğer çınar ağaçlarımız Büyükşehir sayesinde kurtulacak." dedi.

        Kaynaklar Merkez Mahallesi Meydanı'nda bulunan 30 metre boy ve 4 metre çapındaki anıt çınar ağacının yaşının bine yakın olduğu biliniyor. Ağaç, Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü İzmir Baş Mühendisliği tarafından Eylül 1994 yılında tescillendi. Kaynaklar Merkez Mahalle Muhtarlığı'nın dilekçesi üzerine İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından alınan karar gereğince; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi uzanmalarından bir komisyon oluşturuldu. Komisyon, ağaçlara bakım ve onarım yapılmasına karar verdi.
Editör: TE Bilisim