Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Ankara Keçiören Belediyesi, 1071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak büyük bir projeye imza attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilecek projede, kadınlara önce girişimcilik eğitimi verilecek, ardından kendi işlerini kurmaları için sermaye ödenecek.

    İlgili proje ile kendi işini kurma hayalini gerçeğe dönüştürecek proje ile kadınların katılımcı, üretken, değişime ve gelişime açık hale gelmeleri, sahip oldukları ve atıl durumda olan potansiyellerinin hareketlendirilmesi hedefleniyor. Projenin diğer amaçları ise kadınların dinamik bir şekilde toplumsal hayata katılımları ile siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişim ve dönüşümlerinin sağlanması.

    Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki proje, Keçiören Belediyesi, TOGEM Keçiören ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirilecek.

    ÖNCE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

    Projeye, Ankara’da yaşayan, 18 yaşından büyük ve vergi mükellefi olmayan her kadın katılabilecek. Katılımcılar arasından seçilecek 1071 kadına önce girişimcilik eğitimi verilecek. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri boyunca kadınlar deneyimli eğitmenler tarafından, iş fikri geliştirme, iş planı, pazarlama planı, yönetim planı ve finansal plan yapma konularında eğitim alacak. Eğitim programı, katılımcılardan gelen taleplere göre hafta içi akşam ve hafta sonu gündüz olarak planlanacak.

    SERMAYE DESTEĞİNİN 30 BİN LİRASI HİBE

    Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sertifika almaya hak kazanarak iş fikrini projelendirmiş kadınlara KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe yardımda bulunulacak. Böylece girişimcilik eğitimi alan 1071 kadın kendi işini kuracak, kendi kendisinin patronu olacak.

Editör: TE Bilisim