İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Bilecik'te geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Emirhan Elmas'ın tedavisinde ihmali bulunduğu iddia edilen 3 doktor hakkındaki şikayete soruşturma izni vermeyen idarenin bu kararını Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi bozdu. Haklarında soruşturma açılacak olan doktorlar, savcılıkta ifade verecek.

14 Temmuz 2015 tarihinde İstasyon Mahallesi’nden Bilecik'e seyir halinde olan minibüsten inen ve yolun karşısına geçmek isteyen 11 yaşındaki Emirhan Elmas'a otomobil çarpmış, Emirhan, kazada ağır yaralanmıştı. Emirhan Elmas, Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış ve yaklaşık 4 saatlik tedavinin ardından Eskişehir'e sevk edilmişti. 2 hafta sonra hayatını kaybeden Emirhan'ın organları 4 çocuğa bağışlanmıştı.

Emirhan'ın ailesi, çocuklarının Bilecik Devlet Hastanesi'nde çok uzun süre bekletildiğini, 4 saat sonra başka bir hastaneye sevk edildiğini belirterek, bu gecikme ve ihmalden dolayı 3 doktor hakkında şikayette bulunmuştu. Aile, şikayet dilekçesinde, "Genel olarak hastanede neden 4 - 4,5 saat bekletildik? Uzman doktor neden geç geldi ve niye müdahale etmedi veya edemedi? Eskişehir'de uygun hastane bulunmadı ise niye hastane seçimi için bize inisiyatif sunuldu? Böyle önemli vakalar için hiç bir hastanede o an için hiç mi boş yer yok? İl hastanemizde neden hastamıza müdahale edecek teknik ekipman ve uygun hekim yok?" ifadelerini kullanmıştı.

Ailenin şikayeti üzerine idare tarafından başlatılan soruşturma sonucu doktorların kusuru olmadığı gerekçesi ile yargılanmalarına izin verilmedi.

Emirhan'n ailesi, idarenin bu kararını 01 Aralık 2015 tarihinde Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, 6 Ocak 2016'da konuyu görüşerek karara bağladı ve ailenin itirazını yerinde buldu.

Bölge İdare Mahkemesi kararında şu ifadeler kullanıldı: "Şüphelilere isnat edilen suçların cumhuriyet başsavcılığında daha detaylı inceleme yapılarak çözüme kavuşturulabileceği ve şüphelilere isnat edilen suçların soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelik ve yeterlikte olduğu anlaşıldığından, itirazın kabulüne, itiraza konu kararın kaldırılmasına, şüpheliler hakkında soruşturmaya izin verilmesine, dosyanın Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir"

Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’nin bu kararının ardından Emirhan Elmas'a müdahale eden 3 doktor hakkında soruşturma açılacak ve doktorlar, savcılıkta ifade verecek.

Editör: TE Bilisim