AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Rize’de 112 Acil Servisi ekipleri, kardan dolayı yolu kapalı olan bir köyde yaşayan 96 yaşındaki Hüseyin Demirci için seferber oldu. Karla kaplı yolu ambulansla aşamayan şoför Osman Büyük, hastayı sırtına alarak ambulansa kadar taşıdı.

Merkeze bağlı Azaklıhoca köyünde eşi ve torunu ile yaşayan Hüseyin Demirci, solunum sıkıntısı çekmesi ve yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlandı. Demirci için aile yakınları tarafından 112 acil servis hattı aranarak yardım istendi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yolun kar nedeniyle kapalı olduğunu gördü. Ekipler, karla kaplı yolları aşarak Demirci’nin evine ulaştı. Sedyeyle ambulansa taşınması zor olan Demirci’yi ambulans şoförü Osman Büyük, yaklaşık 250 metre kadar ötede bulunan ambulansa sırtında taşıdı. Taşıma esnasında diğer ekipler de ellerindeki küreklerle karla kaplı yolu açarak Büyük’ün işini kolaylaştırdı. Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Demirci'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu olayın olumsuz iklim şartlarının 112 acil sağlık hizmetlerine engel olmadığını gösterdiğini söyleyerek, "Kış şartlarında hastalarımızı mağdur etmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Hüseyin Demirci adındaki yaşlı hastamızı sırtında taşıyarak, örnek bir davranış gösteren sağlık ekibine teşekkür ediyorum. Tüm sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımıza her türlü olumsuzluğa rağmen sağlık hizmetini sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

İLDE 125 KÖY YOLU KAR NEDENİYLE KAPALI

Öte yandan kar yağışı nedeniyle ilde 125 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi’nden alınan bilgilere göre merkez ilçede 30, Ardeşen'de 6, Çamlıhemşin'de 12, Çayeli'nde 16, Derepazarı'nda 1, Fındıklı'da 5, Güneysu'da 15, Hemşin'de 8, İkizdere'de 15, Kalkandere'de 5 ve Pazar'da 12 olmak üzere toplam 125 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Yolları açma çalışmaları sürüyor.

Editör: TE Bilisim