İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
12 Eylül 1980 askerî darbesi sürecinde 11 yıl cezaevinde yatan ve idamla yargılanan Balıkesir eski Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla siyasî suçlara karışanlara sicil affı getirilmesi çalışmalarının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Ulu, "Adli Sicil Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle darbe döneminde uygulamaya koyulan yanlışlıkların düzeltilmesi sonucunda tekrar normal bir birey olarak vatandaşların içine karışacağız." dedi.

Ahmet Ulu, söz konusu çalışmayla 12 Eylül'ün bir ayıbının daha ortadan kalkacağını belirterek, "Biz düne kadar ne ehliyet alabiliyorduk ne de yurtdışına çıkabiliyorduk. Vatandaşlık hakkına sahip değildik. Adli Sicil Kanunu'nda yapılacak bu değişikliklerle bir bakıma tekrar vatandaş olmaya hak kazanacağız." şeklinde konuştu. Darbe döneminde farklı sebeplerden dolayı fişlenen binlerce insanın mağduriyetinin bu sayede ortadan kalkacağına dikkat çeken Ulu, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi: "Bankada, tapu dairesinde ve her türlü resmî işlerimizde artık bu siciller karşımıza çıkmayacak. Bu uygulama çok yerinde. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da bu konuyla yakından ilgileniyor. Kendisi de 12 Eylül döneminin mağdurlarından birisi. Bu ve benzeri konular hakkında sık sık görüşüyoruz. İnşallah en kısa zamanda değişiklikler yapılır ve 12 Eylül'ün bir ayıbı daha ortadan kalkar."

Söz konusu kanun değişikliği çalışmasını yürüten isimlerden biri olan Av. Osman Başer'in yakın arkadaşı olduğunu belirten Ulu, "Başer'le Mamak Askerî Cezaevi'nde 11 yıl kaldık. Hapisteki sıkıntıları ve akıl almaz zulümleri birlikte maruz yaşadık. İnşallah ülkemiz bir daha o karanlık dönemleri yaşamaz." dedi.

Editör: TE Bilisim