Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
İstanbul Pendik'te 13 yıl önce ekmek almaya giden ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 8 ve 6 yaşındaki iki kardeşin, bunca yıl sonra ortaya çıkan bir tanık ifadesi sayesinde öldürüldükleri ortaya çıktı. Olay zamanında 12 yaşında olan tanığın verdiği eşgali değerlendiren polis, öldürülen çocukların babalarının sevgilisi G.G.'yi cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. G.G. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Pendik'te 23 Aralık 2001 günü ekmek almak için evden çıkan 8 yaşındaki Derya ve 6 yaşındaki Deniz Güldane bir daha eve gelmeyince anneleri Ayten Güldane durumu polise bildirdi. Ancak, 13 yıldan uzun süredir çocukların izine rastlanılamadı. Çaresiz anne televizyon programlarına çıkarak çocuklarını aradı. Çocuklarının, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından kaçırıldığını iddia etti. Ancak çocuklar bir türlü bulunamadı.

Ancak önceki gün polise müracaat eden 26 yaşındaki bir kadın, çocukların kaybolduğu hafta yaşadığı bir olayı anlattı. Olay zamanı 12 yaşında olan görgü tanığı, çocukların kaybolduğu hafta bir çöp konteynerine 2 poşet taşıyan bir kadın kendisinden yardım istediğini söyledi. Genç kadın, çöpe atılan o poşetlerde çocukların cesetlerinin olabileceğini öne sürdü.

Görgü tanığı, polise verdiği bilgide, kendisinden yardım isteyen kadının davranışlarının çok şüpheli olduğunu ve kimseye bir şey söylememesi için kendisine tembih ettiğini söyledi. Cinayet Büro Amirliği'nde görevli polis memurları, genç kadının verdiği eşkal bilgilerini değerlendirerek öldürüldüğü iddia edilen çocukların babasının o dönem sevgilisi olan G.G. isimli kadını katil zanlısı olarak gözaltına aldı.

Şüpheli kadının, 2001 yılında Derya ve Deniz'in babasıyla ilişki yaşadığı, evlenmek için ise 2 çocuğu engel olarak gördüğü iddia edildi. Gözaltına alınan katil zanlısı emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Editör: TE Bilisim