CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı İrem Aksoy (17) bu sabah okuldayken gözaltına alındı. Gerekçe ise; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in şikayeti.

Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı, 17 yaşındaki İrem Aksoy, bundan 3 ay önce twitter’da yazdığı #EdepsizsinMelihGokcek hashtag’i ile attığı 2 tweet’ten dolayı gözaltına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İrem Aksoy’un yazdığı, “Atamın kemiklerini sızlatıyorsun #EdepsizsinMelihGokcek” ve “Müslüman geçinerek kul hakkı yediğin için #EdepsizsinMelihGokcek” tweetleri hakkında şikayette bulundu.

Bu şikayetin ardından İrem Aksoy’un evine polisler tarafından baskın yapıldı. 10 polisin arama yaptığı evde İrem Aksoy’un bilgisayarına el konuldu. Arama sırasında okulunda derste bulunan İrem Aksoy’a müdürü tarafından bilgilendirme yapılarak evine gitmesi söylendi.
Beylikdüzü Polis Karakolu’na götürülen İrem Aksoy daha sonra serbest bırakıldı. İrem Aksoy önümüzdeki günlerde savcılığa ifade verecek.

DESTEK YANITSIZ KALMADI

Yaşanan olayın ardından twitter hesabından bir açıklama yapan İrem Aksoy, “melıh gokcek’e hakaretten bugun gozaltına alındım bu surecte benı yalnız bırakmayan tum yoldaslarıma tesekkur edıyorum” ve “surec devam edıyor haftaıcı savcılıga ıfade vermeye gıdecegım. Sızlerın de destegını beklıyorum” yazdı.

İrem Aksoy’un bu açıklamasının ardından CHP twitter’da destek kampanyası başlattı. #iremaksoyyanlizdegildir hashtag’i ile tüm twitter kullanıcılarını desteğe çağıran CHP’ye çok sayıda kullanıcı destek veriyor. Öte yandan son günlerde Melih Gökçek ile ilgili belgeler açıklayan RedHack grubu da twitter üzerindeki destek kampanyasına katıldı.

  
Editör: TE Bilisim