En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Sema Hastanesi'nde yapılan ameliyatla beynindeki tümör alınan 2 aylık Ulvar, hayata tutundu. Ailenin müracatı üzerine muayene ve ilk müdaheleyi Almatı Sema Hastanesi'nde yapan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, erken müdahalenin önemine dikkat çekti. Coşkun, bebek ve çocuklarda beyin tümörü belirtilerinin aileler tarafından geç fark edilmesinin hayati tehlikeler doğurabileceğine işaret etti.

Ailesinin şiddetli kusma belirtisiyle götürdüğü Kazakistan'ın başkenti Almatı'daki devlet hastanesi 2 aylık Ulvar bebeğe beyin tümörü teşhisi koydu. Ancak hastane yönetimi aileye, bu ameliyatı kendilerinin yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine araştırma yapan Asel-Sabit çifti, yakın ülkelerdeki hastaneleri araştırdı. Bu arada aile dostlarının tavsiyesiyle Almatı’daki Sema Hastanesi’ne ulaştı. Küçük bebeği kurtarmak için Türkiye’den Kazakistan’a giden Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından küçük bebek Türkiye’ye getirildi.

Küçük hasta için yapılması gereken her türlü işlemi yaptıklarını ve sonuçların olumlu olduğunu söyleyen Op. Dr. Coşkun, "Hastayı gördüğümüzde hemen müdahale etmemiz gerektiğini anladık. Aileyle durumu paylaştık. Türkiye’ye gelmeleri gerektiğini söyledik, onlar da kabul ettiler. Hastamız gelir gelmez ameliyatı gerçekleşti. 4-5 cm çapındaki tümörü çıkardık. Bir süre yoğun bakımda gözlemledik. Şimdi durumu gayet iyi, servise aldık. Bu hastalıklarda erken müdahale hayati önem taşıyor. Minik Ulvar şanslı. Onu seven ve büyük fedakârlık gösteren bir ailesi var." dedi.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirurji Uzmanı olan Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, çocuklarda ve bebeklerde beyin tümörü belirtilerinin aileler tarafından geç fark edilmesinin hayati tehlikeler doğurabileceğini söyledi. Coşkun, ailelere, "Çok sayıda hasta bulantı, kusma, baş ağrısı gibi belirtilerle geliyor ve beyin tümörü teşhis edilebiliyor. Üstelik ülkemizde çocukluk döneminde en sık görülen hastalıklardan birisi beyin tümörleridir. Çocukluk çağı tümörleri bütün tümörlerin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor. İleri tetkik yapılarak (Tomografi ve beyin MR) hastalık teşhis edilebilir." uyarısında bulundu.

Bebeğinin başına gelenler karşısında çaresiz kaldıklarını söyleyen Asel-Sabit çifti, "Kazakistan’da devlet hastanesine gittiğimizde başhekim umutsuzdu. Türkiye’ye gidince her şeyin daha zor olacağını söyledi. Ama biz mücadele ettik. Şimdi çok mutluyum. Oğlum burada ameliyat oldu ve durumu çok iyi. Türk doktorlarına çok güveniyorum." diyerek, hastane yönetimine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim