Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
Gaziantep’te çöplerden hurda toplayarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Mehmet Özalp isimli vatandaş, kimlik bilgilerinin kullanılarak, öz kardeşi tarafından üzerine açıldığını iddia ettiği şirket borçlarından dolayı sıkıntılı günler geçiriyor. Üzerine şirket kaydı bulunduğu için artık devlet yardımı da alamıyor. Özalp’ın şimdi tek isteği, ayağa kalkamayan 2 engelli çocuğunun tedavi edilmesi ve üzerine yıkılan borçlardan kurtulmak. Bunun için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in devreye girmesini istiyor.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Eydibaba Mahallesi’nde yaşayan 5 kişilik Özalp ailesi büyük bir dram yaşıyor. Çöplerden hurda toplayarak evini geçindirmeye çalışan 36 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Özalp’ın çocuklarından 2’si doğuştan engelli. Büyük kızı 5 yaşındaki Gönül ve 1 yaşındaki kızı Elif, doğarken havale geçirmiş ve bugün ikisi de ayağa kalkamıyor. 2 göz odanın yer aldığı evde, çocukları gözünün önünde günden güne eriyen Özalp’ın başındaki en büyük sıkıntılardan biri de üzerine açılan ve ortağı olarak gösterilen şirket hesabı. Öz kardeş tarafından kimlik bilgilerinin kullanılmasıyla açıldığı öne sürülen şirketin üzerindeki borçlar, hurda toplayarak yaşamını sürdüren Özalp’ın başını ağrıtıyor. Bağkur’a kaydı yapılan, üzerine kredi hesabı açılan ve telefon hatları alınan Özalp’ın evine sürekli haciz geliyor. Üzerinde şirket hesabı bulunduğu için de devletten istediği yardımları da alamaz duruma geldi. Gündüz hurda toplayan Özalp, bir yandan çocuklarını hastaneye götürmeye, bir yandan da mahkemelerde dolaşmaktan yorulmuş.

2007 yılından bu yana üzerine açılan şirket yüzünden zor günler geçirdiğini söyleyen Özalp, "Kardeş kardeşe bunu yapar mı? Bir yandan çocuklarla uğraşırken, bir yandan da borç senetleriyle uğraşıyorum. Ben çöp bidonundan hurda toplayarak ekmeğimi çıkartıyorum. Kimliğimle beni dolandıranlar sayesinde işime gücüme de bakamıyorum. Üzerimde şirket olduğunu söylüyorlar.
Benim adıma Bağkur’a da başvuruda bulunulmuş. 3 ayda bir devlet yardımı alıyordum artık onu da alamaz oldum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Fatma Şahin bakanımızdan yardım bekliyoruz. Çocuklarımın tedavi olmalarını istiyorum. Hacizlerden de kimliğimin sicilinden de kurtulup, davaların sonuca ulaşmasını istiyoruz." dedi.

Özalp’ın eşi Neşe Özalp da zor günler yaşadıklarını belirterek, kendilerine yardım elinin uzatılmasını beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim