Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçen yıl 2 Aralık’tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ve ardından başlatılan operasyonları yöneten Sur Kriz Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti. Huduti’nin, burada yapılan toplantıya katıldığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır ili Sur ilçesinin 6 mahallesinde jandarma, polis ve Kara Kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir.” denildi.

Açıklamada, icra edilen operasyonla ilgili olarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Sur Kriz Yönetim Merkezi Koordinasyon Toplantısı yapıldığı, toplantıya 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de katıldığı belirtildi. Açıklamada, Huduti’nin yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim