İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
 Bekçiler yeniden sokağa dönüyor. Ünlü sanatçı Kemal Sunal’ın ‘Bekçiler Kralı’ filmine de ilham olan bekçiler yeniden koruma hizmetlerinde görevlendirilecek. Emniyet’in 20 bin sözleşmeli bekçi alımı yapacağı öğrenilirken bekçilerin en az ortaokul mezunu olacağı kaydedildi.

Senelerdir alım yapılmadığı için sayıları 4 bin 58’e düşen bekçiler yeniden sokaklara dönüyor. Bugün'den alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan kanun tasarısında emniyet bekçisinin görevleri ve yetkileri tanımlandı.

Özel yetenek seçme sınavında başarılı olanlar bekçi yapılacak. Emniyet bekçisi adayı öğrenciler, polis eğitim kurumlarında en az 3 ay meslek eğitim görecek. Emniyet bekçileri bir yıl intibak dönemine tabi tutulacak. Göreve intibak edemeyenlerin sözleşmeleri feshedilecek. En az üç yıl emniyet bekçisi olarak görev yapanlardan başarılı olanlar polislerde olduğu gibi kıdemli bekçiliğe geçirilecek.

POLİS OLABİLECEKLER

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce ihtiyaç duyulması halinde en az üç yıl fiilen kıdemli emniyet bekçisi olarak görev yapmış ve üniversite eğitimini tamamlamış olanlar yapılacak sınav ile polis memurluğuna atanabilecek. Bir yıl içerisinde kıdemli emniyet bekçilerinden polis memurluğuna geçeceklerin sayısı, başvuru şartlarına haiz bekçilerin toplam sayısının yüzde 5'ini geçmeyecek.

Editör: TE Bilisim