Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine bağlı Çavundur köyünde 20 yıl önce Nevzat Ayaz’ın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde inşa edilen Çavundur Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kaderine terk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 20 yıl önce öğrencilerin eğitimi ve öğretimi amaçlanarak yapılan yatılı bölge okulu, yaz aylarında ise bölgede şifalı su olarak bilinen kaplıcalara gelen misafirler içinde yatılı pansiyon olarak belirli bir ücret karşılığı hizmet vermesi amaçlanarak inşa edildi. Her şeyi bitirilmiş olmasına rağmen eğitim öğretime açılmadığından bina çürümeye terk edildi. Camları kırık olduğu gözlenen 20 yıllık binanın içerisindeki malzemelerin yağmalandığı iddia edildi.

Bölge halkı, “Yapılan bu kamu binası bir milli servettir. Okul buraya yapılalı 20 yılı aşkın bir süre oldu, ne yazık ki okul bitti. Ama içine bir tane bile öğrenci girmedi. Bu kadar yatırım ne için yapıldı. Kimin için yapıldı. Anlam veremedik. Şimdi köy girişinde harabeyi andırıyor. Oysa değerlendirilse idi şu an çok güzel bir şeye hizmet ediyor olacaktı.” diye tepki gösterdi.

Konu ile ilgili görüşü sorulan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Editör: TE Bilisim