Cengiz Çandar, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Doç. Dr. Halil Berktay, Doç. Dr. Cemil Koçak, koordinatörlüğünde Boğaziçi  üniversitesinde "Ermeni Konferansı" düzenleme kararı alırlar;

TBMM başkanı Cemil Çiçek, "Biz ermeni soykırımı yapmadığımızı dış dünyaya anlatmaya çalışırken, siz nasıl 'soykırım yapıldığına dair' konferans tertiplersiniz" diye sözde eleştirmişti.

Bu arada hukukçular birliği başkanı avukat Kemal Kerinç'siz, Boğaziçi üniversitesinde yapılacak konferansı, mahkeme nezdinde iptal ettirdi.

Konferans tertipcileri cazgırlıklarına başladılar. Zamanın sözde Türk dışişleri bakanı! Abdullah Gül o gün yurt dışından gelmiş, mahkemenin iptal kararına karşı ayağının tozuyla "Fikir özgürlüğü ve demokrasinin bulunduğu bir ülkede herkes fikrini özgürce söyleyebilmelidir" talihsizliğinde bir açıklama yapmıştı!

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

Tabii ki dönemin başbakanı RTE’ de Gül'ü destekler manada açıklama yapınca,  konferansa başta karşı çıkmış olan cemil çiçek geri adı atarak günah çıkarırcasına, konferans tertipleyenlere, "Mahkeme kararı Boğaziçi üniversitesi içindir. Siz başka bir mekânda bu konferansı yapabilirsiniz" diye akıl vermiş, yol göstermişti.

Onlar da bu utanç konferansını bilgi üniversitesinde,  AKP'nin de desteği ile soykırım yapıldığına dair toplantılarını tamamlayarak ve aynı zamanda hainliklerini de bir daha tescillemişlerdi!    

Ermeni soykırımı yapılmadığı gerçeğini savunan vatansever bilim adamlarımız da bu toplantıya katılmak için müracaatta bulunmalarına rağmen bu talepleri tertipçiler tarafından reddedilmişti. Halaçoğlu da talebine red cevabı almıştı.

Fikir özgürlüğünü ağızlarına sakız eden bu yerli ermeni komitacıları, karşı fikre tahammülleri olmadıklarını bir daha da göstermiş oldular!

Ne hazin ve ne acıdır ki Türk milletinin ekmeğini yiyip suyunu içen bu ermeni uşakları “Türkiye’de Türkler ermeni katliamı yapmıştır” deme cesaret ve alçaklığını gösterirken, sözde devlet erkânı bu toplantının yapılmasının önünü açma acziyet ve zavallığını göstermişlerdir!!!

Avukat Kemal Kerinçsiz gibi Türk Milliyetçisi masum bir insanı da vatansever bu gibi mücadelelerinden dolayı, Ergenekon kumpasında  (diğer masum askerlerimiz gibi) 6 yıl 2 ay hapis yatırdı alçaklar..!

Tanrı Türk’ü korusun..

ALINTI

Editör: TE Bilisim