Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Danayışma Vakfı(SYDV) bu yıl içerisinde yaptığı yardımlarla 15 bin 265 ailenin yüzünü güldürürken, 29 aileyi de iş sahibi yaptı. Vakıf, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kömür dağıtımı, genel sağlık sigortası ve bireysel gelir getirici projelerin uygulanmasında örnek gösterildi.

Afyonkarahisar SYDV ihtiyaç sahiplerine yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla birlikte hayata geçirdiği sosyal projelerle de öğrencilerin ve işsizlerin yüzünü güldürdü. SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, vakfın sürekli denetlenmekte olduğunu, tüm faaliyetlerin şeffaf bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, halkın bu konuda müsterih olmasının gerektiğini, vakıf mütevelli heyeti ve gerekse vakıf çalışanlarının özveri ve titizlikle görevlerini yerine getirdiğini söyledi.

Balkanlıoğlu, "Vakfımız yapmış olduğu pratik ve etkin çalışmalarıyla Türkiye’de örnek vakıf seçilmiştir. Çoğu zaman kişilerin bize şahsi müracaatı olmadan, ihbar ve istekleri de gözeterek, bizzat evlerine gidiliyor ve en kısa zamanda gerekli olan yardımı yapıyoruz. Özellikle yaşlı ve özürlülerimiz sık sık ziyaret edilerek her türlü ihtiyaçları vakfımız aracılıyla giderilmektedir. Birçok mağdur, yaşlı, özürlü, sakat ve dul vatandaşlarımızı da konut sahibi yaptık. Sosyal güvencesi ve kimsesi olmayanlara sağlık, her türlü temizlik, eşya ve gıda yardımı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz." dedi.

"SOSYAL HAYATA CİDDİ KATKI SAĞLIYORUZ"

SYDV Müdürü Süleyman Arı da 2012’de 15 bin 265 aileye 3,1 milyon liralık ayni ve nakdi yardım gerçekleştirildiğini söyledi. Bunun yanında özel girişimcilerden de 30 bin parça elbise, yaklaşık bin 500 çift ayakkabı, 75 üniversite öğrencisine burs sağlandığını beliren Arı, 2 bin 500 öğrenciye 35-55 lira arasında düzenli yardımla birlikte eşi vefat etmiş 352 kadına her ay 250’şer liralık yardımda bulunduğunu kaydetti.

Arı, ihtiyaç sahibi 96 kişiye TOKİ eviyle birlikte 4 aileye prefabrik ev yapıldığını, yoksul olup muhtaçlık sınırının altında olan ailelerin çocuklarına ‘beyaz bakım diş projesi’ kapsamında bin 100 öğrenciye diş fırçası ve macun dağıtılarak diş fırçalama alışkanlığını kazandırılmasına yardımcı olunduğunu anlattı.

"İŞ EDİNDİRME PROJELERİ AİLELERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ"

Süleyman Arı, 'iş edindirme projesi' kapsamına 29 aileye çeşitli destekler verilerek iş sahibi yapıldığını dile getirdi. Projelerin toplam tutarının 400 bin lirayı bulduğunu ifade eden Arı, bobinaj, yem fabrikası, simitçi arabası, oto tamirciliği, kuaförlük, büfe gibi iş yerlerinin açılarak ailelerin yardım alan değil, üreten, evine ekmek götürebilen hatta başkalarına yardım edebilen duruma geldiklerini kaydetti.




Editör: TE Bilisim