Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
NT Mağazaları Genel Müdürü Murat Kara, 2014 yılında en çok kurşun kalemin satın alındığını söyledi. Kurşun kalemi sırasıyla uçlu kalemler, boya kalemleri ve tükenmez kalemler takip etti.

Yıl boyunca yapılan satış rakamlarını değerlendiren NT Genel Müdürü Murat Kara, Türk halkının en çok Eylül ayında kalem aldığını kaydetti. Okulların açılmasıyla sonbaharda kalem satışlarının en yüksek seviyeye ulaştığını belirten Kara, "En çok tercih edilen kalemlerin başında kurşun kalem geliyor. Kurşun kalemden sonra uçlu kalem olarak bilinen versatil kalemler ve boya kalemleri en çok tercih edilenler. Boya kalemlerinde ise en çok kuru boya tercih edilirken kuru boyayı pastel boya takip ediyor. Versatil kalemlerde ise en çok 0,7 uçlu kalemler tercih ediliyor." dedi.

Teknolojik gelişmelerin el yazısını sona erdireceğinin düşünülmesine rağmen bunun kısa sürede gerçekleşmesinin mümkün olmadığını aktaran Kara, şunları aktardı:

"Teknolojik gelişmeler hiç kuşku yok ki pek çok alışkanlığımızı değiştirdiği gibi yazı araç, gereçlerini ve yazma alışkanlıklarımızı da değiştirmekte. Örneğin, okullarımızda akıllı tahtaların çoğalması tebeşir ve tebeşir kalemlerinin satışlarını geçmiş yıllara oranla azaltmış durumda. Teknolojik gelişmelere karşın hem temel bir gereksinim olarak hem de bir ifade biçimi, bir tutku olarak geleneksel kalemlere olan talebin bitme noktasına geleceğini söyleyemeyiz. Hatta tam tersine ilginin hiç azalmadığı geleneksel kalemlerden bile bahsedebiliriz. Buna en güzel örneklerden biri tükenmez kalemler. Diğer kalemlerden farklı olarak tükenmez kaleme olan ilgi yıl boyunca yüksek ve satış adetleri neredeyse her ay aynı seviyelerde. Bu durumun oluşmasında şirketlerin ekonomik çeşitleri nedeniyle promosyon ürün olarak tükenmez kalemleri tercih etmesi de etkili."

"HEDİYE OLARAK DOLMAKALEM TERCİH EDİLİYOR"

Kalemin hediye olarak da çokça tercih edilen bir ürün olmasının özellikle dolma kalem satışlarına yansıdığını belirten Kara, dolma kalem satışlarının yılsonlarında ve yılbaşlarında artış gösterdiğini vurguladı. Kara, Anaokulu öğrencileri en çok boyama kalemlerini, ilkokul ve ortaokul öğrencileri kurşun kalemleri, lise ve üniversite öğrencileri ise uçlu kalemleri ve fosforlu kalemleri tercih ediyor. Öğretmenler, mürekkepli kalemleri, tahta kalemleri ve fosforlu kalemleri, şirketler promosyon çalışmalarında tükenmez kalemleri, siyasiler ve iş insanları ise lüks ve prestij kategorisine giren dolma kalemleri tercih etmektedir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim