Diyanet İşleri Başkanlığı hacca yeni kayıt yaptıracak Müslümanlara yönelik çalışmalarını tamamlarken; Ümraniye Müftülüğü ilçemizden kutsal topraklara gidecek müminleri bilgilendirmeye yönelik yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamaya göre; 8 Aralık itibarıyla başlayan 2019 yılı hac kayıtlarını yaptırmak isteyen vatandaşların Ümraniye İlçe Müftülüğüne müracaatta bulunması gerekiyor.

Belirlenen süre haricinde kayıt işlemi yapılmayacağı, kayıt yaptırmak isteyenlerin mağdur olmaması için 14 Aralık tarihine kadar kayıtlarını yaptırması gerektiği belirtildi.

28 Aralık Cuma saat 15.00’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kura çekilişi yapılacak.

Kesin kayıt işlemleri ise 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Önceki dönemlerde kayıtları bulunan kişilerin kayıtlarının otomatik yenileceği ve yeni bir işlem yapmalarına gerek olmadığı belirtildi.

 

HAC KURALARI KAYIT YENİLEME (2019) NASIL YAPILIR?

Hac vazifesini yerine getirmek isteyenlerin ön kayıtlarını 14 Aralık mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor. İlk kez hac kayıt işlemi yapacak vatandaşlar. Diyanet İşleri'ne müracaat ettikten sonra T.C Kimlik numaralarına belirlenen bankalar üzerinden harç ödemelerini yapacak. Bu işlem bittikten sonra, www.hac.gov.tr adresinden ön kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Peki, hac kayıt yenileme işlemi nasıl olacak? Daha önceki yıllarda hac kuralarına katılmış, kesin kayıt hakkı elde edememiş vatandaşların işlemleri bugün Diyanet İşleri tarafından yapılacak.

HAC KAYIT ÜCRETİ

İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!

2019 Hac kayıt ücreti ne kadar? Hac kayıt ücreti 2019 yılında ilk kez kayıt yapacaklar için 20 TL olarak belirlendi.

HAC KAYIT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?

2019 yılı hac ön kayıdı için gerekli olan 20 TL şu bankalardan yatırılabilir;

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım.

HAC KURALARI 2019 NE ZAMAN ÇEKİLİYOR?

Hac kuraları 2018 yılı için 1 Şubat tarihinde çekilmişti. Diyanet İşleri 2019 hac kuraları ile ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak, hac kuralarının 2019 yılı için de benzer tarihlerde çekilmesi bekleniyor. Hac kuraları (2019) tarihi belli olur olmaz haberimizde olacak...

HAC FİYATLARI NE KADAR OLACAK? (2019)

Hac fiyatları her yıl, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirleniyor. Hac fiyatları belirlenirken, ulaşım, konaklama, Arafat'ta klimalı çadır gibi hizmetlerin Suudi Arabistan Devleti'ne ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban ve sair kalemler dikkate alınarak belirleniyor. Hac fiyatları 2019 için henüz net bir rakam olmamakla birlikte 2 kişilik odanın 24 bin SAR ile 25.500 SAR arasında olması bekleniyor. 4 kişilik odalar için ise minimum fiyatın 17.250 SAR'dan başlayacağı tahmin ediliyor. 1 SAR, yaklaşık 1 TL 41 kuruş civarında...

Editör: TE Bilisim