Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Dersin açılış konuşması Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Gökmen Kantar tarafından yapıldı. Kantar konuşmasında: '2023 Gençlik Eğitimi çalışmalarımıza ilk günden beri destek olan, genç arkadaşlarımızla Ülküdaşlık hukukuyla samimi bağlar kuran, İstanbul'a seminere çağırdığımızda bizleri kırmayıp her seferinde gelen Ruhi hocamıza teşekkürlerimi sunarım.' dedi.  Kantar geçen dönem 2023 Gençlik Eğitiminin 1.cisi olan Yasin Özçil'in 'Devlet Bey'i Anlamak' isimli yazısını öğrencilere okudu. ' 2023 Gençlik Eğitimi benim için bir dönüm noktası oldu.Ocak başkanım bizlere başbuğun bir sözünü hatırlattı ‘’Kaybedecek bir neslimiz daha yok’’evet yoktu .5 bin şehit İdealleri İçin, vatan için,dini için,bizler için kendini feda etmişti, Kızıl Emperyalizm akıttığı masumların kanıyla kendi boğulmuştu, başbuğumuzun dediği gibi artık Kara Emperyalizm ile mücadele Halindeydik.Devrin en büyük silahı kalemdi ve biz yeni silahımızla var olmak zorundaydık. ', 'Ve gün gelip çattı ismim anons edilince hızla kürsüye çıktım ve o kadim bakışları yakından gördüm sanki içimi okuyorlardı;O bakış sanki Mete Hanın ,Bilge Kağanın, Fatihin ve Alparslan Türkeşin Emaneti artık sendedir iyi taşı der gibiydi.Hedef Belli 2023 Lider Ülke Türkiye, ardında gizlidir Zifir Turan ve Nizam-ı Alem .Atalette gözüken Ülkücü Hareket iktidar olacak Türkiye büyüyüp TURAN olacaktır umut biziz,umut liderimiz… ' Kantar: '2023 Gençlik Eğitimini anlamak için bu yazı yeterlidir. Bu bize mutluluk ve gurur vermektedir.' dedi. 

Ruhi Ersoy konuşmasına 'Öncelikle bizleri çok iyi ağırladığı için Ümraniye Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yıldız'a, beni sizlere tanıtımı dolayısıyla Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Gökmen Kantar'a, bu dönemde 2023 Gençlik Eğitimi'ni büyük bir coşkuyla koordine eden Merve Rabia Meral'e teşekkürlerimi sunarım.' sözleriyle başladı. 

Öncelikle Türk Milliyetçiliği kavramına değinen Ersoy, Milliyetçiliği temelini 6. ve 7. asırda yaşamış olan Göktürklere dayandırdı ve Orhun Abidelerinden alıntılar yaptı. Bu dönemde günümüzde milletleşme sürecini tamamlamış toplulukların, henüz kendi dillerini geliştirmemişken, Göktürklerin gerilerinde abide bıraktıklarından bahsetti. 

Türk Milliyetçiliğinin kapsamını açıklamak için Metehan'ın 'Yay kullanabilen tüm toplulukları egemenliğim altına aldım.' sözlerini açıkladı ve burada bahsedilen toplulukların sadece Türklerden oluşmadığını, Türklere benzer yaşam biçimi olanlarında bu topluluklara dahil olduğundan bahsetti. Türk Milliyetçiliğinin kapsamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesinde de vardır, Farklı etnik unsurlara karşı bir düşmanlık güdülmez denildi. Ersoy: 'Türkler tarih boyunca hiçbir ırkı yok saymamıştır. Tüm tarihi inceleyin ve tüm değerleriniz üzerine yemin edin ki Türkler farklı ırklara karşı suç işlememiştir.'dedi. 

Ersoy son dönemlerdeki Türk Milliyetçiliği tartışmalarına yönelik olarak: 'Başbakan Bilge Kağan'dan büyük değildir. Başbakan Fatih Sultan Mehmet'ten büyük değildir. Başbakan Atatürk'ten büyük değildir. Başbakan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'ten büyük değildir. Başbakan bilgi, birikim ve millet sevdasında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'den büyük değildir. Türk Milliyetçiliğini ayaklarımın altına derken dili sürçmüştür.  Ve sizler bu dil sürçmesine sandıkta cevap vereceksiniz.' dedi. 

Ders soru-cevap kısmının akabinde bitirildi. 

Editör: TE Bilisim