Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Adana'da 2013-14 eğitim öğretim yılında açılacak Bahçeşehir Koleji’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Hilton Oteli'nde düzenlenen törende konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 21. yüzyılın kendisini yenileyebilen ve sınırları aşabilenlerin yüzyılı olacağını söyledi. Bugün ilköğretim sıralarında ders gören öğrencilerin yüzde 65’inin şu anda var olmayan mesleklerde çalışacağını ifade eden Yücel, “Dijital dünyaya gözlerini açan bu nesil ileriki hayatlarında başarılı olmak için sadece bilgiye değil yaratıcılık, iletişim, yabancı dil, teknoloji alanlarında üstün becerilere sahip olmak zorunda. Böylesi devasa bir değişim içinde belki de en büyük sorumluluk biz eğitimcilere düşüyor. Biz de bu noktada yepyeni bir paradigma ortaya koyarak dünyaya örnek olacak bir eğitim hareketi başlatıyoruz: Dünya Okulu.” dedi. Yücel, ekim ayı itibariyle 35 kampüs, 100’e yakın okulları olacağını ifade ederek, 2013 yılı Afrika yılı olarak ilan ettiklerini, bu kapsamda Fas’ta, Tunus’ta, Libya’da üniversiteler kurduklarını ifade etti.

Programda Vali Hüseyin Avni Coş ile Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Bahçeşehir Üniversitesi’nin Adana’da bir kampüs kurmasını isterken, Enver Yücel ise Çukurova’nın enerji mühendisliği bölümü, biyoteknoloji ve tarımla ilgili dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, destekler sağlanırsa 2014 yılında Adana’da bir kampüs oluşturabileceklerini ifade etti.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilisim