YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Terör örgütü PKK’ya mensup 214 kişinin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Partisi’ne (Yekîtîya Niştimanîya Kurdistan-YNK) geçtiği iddia edildi.

Kuzey Irak’tan yayın yapan rojevakurd adlı internet sitesi, bir grup PKK’lının YNK saflarına katıldığını ve bundan sonra burada özgür iradeleriyle çalışma yürüteceklerini duyurdu. Haberde, YNK siyaset biriminin Kürtlere yönelik yaptığı 'birleşin' çağrısı üzerine 214 PKK’lının YNK saflarına katıldığı vurgulandı.

Haberde, “YNK'nın 17 Mayıs 2013 tarihinde duyurduğuna göre 214 PKK’lı çalışmalarını YNK saflarına yürütme kararı almış ve YNK’ye katılmıştır. Çalışmalarını bundan sonra burada yürüteceklerdir.” denildi.

Haberde, YNK siyaset biriminin sorumlusu Mele Bextiyar’ın resmi olarak PKK’lılara davet gönderdiği belirtildi. Bextiyar’ın şunları söylediği belirtildi: "Biz çalışmalarınızı değerlendiriyoruz ve saygı gösteriyoruz. Sizler PKK olarak çalıştınız. Biz size ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyarız. YNK sizin büyük eviniz olacak, her taraf için mücadele vermeye devam edecek. Sizler burada YNK’de düşüncelerinizi özgür bir şekilde dile getireceksiniz.”

Editör: TE Bilisim