Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Yakup Şahan, okulda sigara için 277 öğrenciden 27’sinin kendi isteği ile sigarayı bıraktığını söyledi. Şahan, 135 öğrencinin de sigarayı bırakmak için başvuru yaptığını bildirdi.

Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Dumansız Hayatın Zirvesindeyiz’ semineri verildi. Tütün ürünleri kullanımında hedefte yer alan gençlerin eğitilmesinin önemine değinen Şahan, herkesin sigarayı bırakması ve yeni bir hayata adım atması gerektiğini söyledi. Şahan, gençlerin ülke için önemli olduğunu ve sağlıklarına zarar verecek olan tütün ürünleri, uyuşturucu ve alkol gibi maddelerden uzak durmaları gerektiğini ifade etti.

Polis Meslek Yüksekokulu’nun istatistiki bilgilerine değinen Şahan, “Yüksekokulumuzda sigara içen öğrencilere İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından medikal destek veriliyor. Okulumuzda tütün ürünlerini kullanan 277 öğrencimizden 27 öğrencimiz kendi isteği ile sigarayı bıraktı. 135 öğrencimiz ise medikal destek almak için başvuru yaptı. Bu baktığımız zaman önemli bir rakam olarak göze çarpıyor. Yeni bir hayata başlamak için, hayattan tat almak ve düzenli olarak yaşamak için sigarayı bir an önce bırakmak gerekiyor. Sigarayı bırakmak, hem sağlık açısından hem de ekonomik sistem açısından önemlidir.” dedi.

SİGARA YASAĞI ÖNEMLİ ETKEN

Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren ve hala devam eden kapalı alanlarda sigara yasağının önemli bir uygulama modeli olduğunu belirten Vali Ali Kolat da, bu uygulama ile birçok tiryakinin sigarayı bıraktığını söyledi. Kırıkkale’de de sigara yasağı denetimlerinin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Vali Kolat, idari para cezalarının uygulandığını ve bu konuda taviz vermeyeceklerini bildirdi. Tütün ürünlerini için vatandaşların bir an önce sigarayı bırakması gerektiğini hatırlatan Kolat, 12 yıl önce sigarayı bıraktığını ve sigarayı bıraktığında ağzının tadının yerine geldiğini ifade etti.

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş ise, yapılan çalışmalar ile aktif bir şekilde sigara ile mücadele ettiklerini söyledi. TÜİK verilerinin sevindirici olduğuna değinen Güngüneş, şunları kaydetti: “Son 4 yılda, 15 yaş üzeri kişilerde sigara kullananların sayısı yaklaşık 3,5 milyon azaldı. Erkeklerde yüzde 47,9'dan yüzde 41,4'e, kadınlarda ise bu oran yüzde 15,2'den yüzde 13,1'e düştü. Bu oran özellikle halkın sağlığını korumakla görevli sağlık çalışanları arasında daha olumlu şekilde kendini göstermiştir.”

Editör: TE Bilisim