‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
25 Aralık yolsuzluk dosyasında görev aldıkları için yargılanan polislerin davasında reddi hakim talebi üst mahkeme tarafından reddedildi. Polisler ve avukatları ret kararına da itirazda bulunacağı öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında avukatlar heyetteki hakimler için reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bu talep nedeniyle mahkeme duruşmayı ertelemişti. Reddi hakim talebini değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ret kararı verdi. Bunun üzerine Saygılı, ret kararına itiraz da bulundu. Polislerin avukatlarının da itirazda bulunacağı öğrenildi. İtiraz üzerine de dosya bu kez İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gidecek.

Reddi hakim talebi süreci kesinleşmediği için de yarın görülecek duruşmada dosyanın esasına girilemeyecek. Acil işlerden olduğu için tahliye taleplerinin alınması bekleniyor.

Davada, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 69 sanık yargılanıyor. Polisler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda tanınmış iş adamının isimlerinin geçtiği yolsuzluk soruşturmasında görev almıştı.

Editör: TE Bilisim