Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Cuma Özalbayrak aşırı kilolarından dolayı zor günler geçiriyor. 225 kilo iken gördüğü tedaviden sonra 183 kiloya düşen Özalbayrak, ancak tedaviye ara verdikten sonra tekrar kilo alamaya başladı. Sağlık kurullarından kendisine ağır özürlü raporu verilmediği için bakıcı tutmadığını anlatan Özalbayrak, yaşlı annesinin kendisine bakmakta zorlandığını belirterek bakıcı tutmak için yetkililerden yardım istedi.

    Obez hastası olduğunu ve ameliyat için Dicle Üniversitesi’nden Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne mide ameliyatı için sevk edildiğini aktaran Özalbayrak, kendisine 4 ay sonrası için randevu verilmiş. Her gün kilolarının arttığını yaşamda zorluk çektiğini hatırlatan Özalbayrak, oturup kalkmakta sıkıntı yaşıyor.

    Nefes almakta da zorluk çeken Özalbayrak, kendisine verilen cihaz ile nefesi kontrol edebiliyor. Kilolarından dolayı toplumun bazı kesimlerinden de hor görüldüğünü anlatan Özalbayrak, bazen dolmuşlara bindiğinden kendisinden 2 yolcu parası alındığını söylüyor.

    Bunun gücüne gittiği ve tedavi olmak istediğini kaydeden Özalbayrak, ”Küçük yaştan beri bu kilolardan kurtulmak istiyorum. Ben de herkes gibi yürümek, dolaşmak, giyinmek istiyorum. Aşırı kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Yaklaşık 1 yılda 40 kilo verdim. Doktor tedavisinde olmadığım her gün kilo almaya devam ediyorum. Beş günde 5 kilo, 8 günde 8 kilo alıyorum. Tedavi sonucunda gerekli ameliyatın gerçekleşebileceği ideal kiloya gerilemeyi başardım ancak bu defa da sevk edildiğim Malatya İnönü Üniversitesi’nde ameliyat sırası alamadığım için geri gönderildim. Ameliyat için Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Sağlık Bakanımızdan, milletvekilleri ve valimizden destek bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim