Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan İçli, 28 bin görme engelli yurttaşın kişisel bilgilerinin bilinmeyen bir süreden beri Excel dosyası halinde internet ortamında dolaştığını söyledi. İçli, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün elindeki kayıtları istediğini ve kendi internet sitesinden yayınladığı belirtti.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Turhan İçli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün bu davranışını, tam bir skandal olarak nitelendirirken Genel Müdürlüğün TC kimlik numarasından ev adresine dek 28 bin görme engellinin bütün kişisel bilgilerini deşifre ederek onların yaşamlarını tehlikeye attığını onları, dolandırıcıların, taciz ve tecavüzcülerin hedefi haline getirdiğini belirtti.

Bu uygulamanın, Anayasanın 20. maddesinde düzenlenen 'Özel Hayatın Gizliliği' ilkesinin ihlali olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Bu uygulama, basiretsiz yönetimin çarpıcı bir örneğidir. Anımsanacağı gibi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Abdurrahman Madan, İŞ-KUR kursları nedeniyle kısa vadeli sigorta yapılması yüzünden aylıkları kesilen engellilerin tepkisi karşısında bunun bir yazılım hatası sonucu meydana geldiğini, birkaç yüz engelli için belirli bir maliyet oluşturan yazılım değişikliğinin yapılamayacağını söyleyerek geçtiğimiz yıl Haziran ayında da benzer bir basiretsizlik örneği sergilemiştir. Kişisel bilgilerinin internette dolaşması nedeniyle görme engelli yurttaşlarımız birkaç günden beri büyük bir panik yaşamakta; kendilerini gelebilecek tehlikeler karşısında savunmasız hissetmektedirler. Her ne kadar, gelen tepkiler üzerine kişisel bilgileri içeren kayıtlar internet sitesinden kaldırılmış ise de, basiretsiz yöneticilerin sorumluluğu ve tehlike ortadan kalkmamıştır.Bu nedenlerle Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Abdurrahman Madan ve diğer sorumlular hakkında derhal soruşturma açılmalı ve gereken cezalar verilmelidir. Genel Müdür derhal istifa etmeli veya görevden alınmalıdır. Hiç kuşku yok ki bu işin esas sorumlusu, engelli sorunları karşısında vurdumduymaz davranışlarıyla bu tür fahiş hataları önlemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dır.’’

BAKANLIĞA 15 GÜN SÜRE TANIYORUZ

Engelliler Konfederasyonu olarak olayın takipçisi olacaklarını kaydeden İçli, yetkililere 15 gün süre tanıdıklarını, bu süre zarfında gerekli soruşturmalar açılmaz ve sorumlular istifa etmez ya da görevden alınmazsa, 11 Mart 2015 günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde olacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim