YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Antalya-Alanya yolunu önceki hafta trafiğe kapatarak 2B rayiç bedellerini protesto eden Aksu ilçesine bağlı Hacıaliler köyü sakinleri, bugün de Antalya Defterdarlığı’na baskın yaptı.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında rayiç bedelini yüksek bulan bir grup vatandaş, defterdarlık önünde toplandı. 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşmesini isteyen köylüler, Antalya Defterdarlığı önünde eylem yaptı. Köylüler Defterdarlık kapısını zorlayarak ve zarar vererek içeri girmeye çalıştı. Köylülerden bazıları içeri girerken, cam kapının bazı yerlerinde de çatlaklar meydana geldi. Antalya Defterdarı Hidayet Mat ile görüşmek isteyen köylüler, istekleri gerçekleşmeyince eylemlerini uzun süre devam ettirdi. Hükümet aleyhinde sloganlar atan grup, Hidayet Mat’ı istifaya davet etti. Güvenlik ekipleri içeriye giren vatandaşları dışarıya çıkardı ve defterdarlık önünde geniş çaplı önlem aldı.

Öte yandan defterdarlığa işini halletmek için gelen vatandaşlar içeriye giremedi. Güvenlik önlemleri nedeni ile içeriye giremeyen bazı vatandaşlar ile eylem yapan gruptaki köylüler arasında tartışmalar yaşandı.

Editör: TE Bilisim