MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal paylaşım sitelerinde son dönemde yoğun bir şekilde yer verilen 'En pahalı ulaşım Ankara’da' iddialarına yönelik açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, twitter, facebook gibi sosyal paylaşım ağlarındaki ulaşımla ilgili yorumlara diğer kentlerden örnekler vererek açıklık getirdi. Belediye, “Ankaralılar 3 büyükşehir arasında en ucuz toplu taşım tarifesi ile seyahat etmektedir.” dedi.
Ankaralıların dünyanın en çevreci filosu ile konforlu, temiz ve güvenli seyahat ettiklerini anımsatan yetkililer, “EGO Genel Müdürlüğü filosundaki bin 90 solo ve 150 körüklü olmak üzere bin 240 doğalgazlı otobüs ile yolcularımıza sürekli yenilenen, teknolojik gelişimlerle doğru orantılı keyifli bir ulaşım imkanı sağlarken temiz havaya da katkı sunuyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Bütün bu konforun yanı sıra Başkentlilerin, Türkiye’de 3 büyük kent arasında en ucuz seyahat olanağına sahip olduğunu dile getiren yetkililer, şunları söyledi: “En pahalı ulaşımın Ankara’da olduğu iddialarının aksine, Başkentin transferli toplu ulaşımı, en ucuz seyahat imkanını sunmaktadır. Ankara’da tek binişlik tam taşıma ücreti 1.75 TL, aktarma ücretleri 75 dakika içinde 2 binişte 0.59 TL’dir. İzmir’de ise tek binişlik rakam 1.85 TL’dir. İstanbul’da tek biniş ücreti 1.95 TL’dir, ilk aktarmadan 1.25, ikinci aktarmadan 1, üçüncü aktarmadan 0,75 TL alınmaktadır. Ulaşımdaki mesafeler göz önüne alındığında da en ucuz kent olarak Ankara dikkat çekmektedir. Yine Ankara’da öğrenci ulaşımında aktarmalardan da ücret alınmamaktadır.” EGO ulaşım tarifesinin 1 Eylül 2011 tarihinden bu yana değişmediğini de belirten yetkililer, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Yakın bir zamanda ulaşıma zam yok” açıklamasını da hatırlattı.

Editör: TE Bilisim