Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Bursa'da, parkta iki genci, köpekle gaspettiği iddiasıyla yargılanan Resul M. (23), Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12,5 yıl hapse mahkum edildi.

Geçtiğimiz ocak ayında, Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki parkta meydana gelen olayda, 17 yaşındaki iki genci köpekle korkutup birinin 3 lira parasını aldığı iddiasıyla polis ekiplerince yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Resul M., Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Davanın ilk duruşmasında gaspa uğrayan Atakan A. ve arkadaşı Hakan D., mahkemede sanık hakkındaki şikayetlerini dile getirdi. Atakan A., "Üzerimize köpeği salacağını söyleyerek korktuğum için 1 lira verdim. Bu yetmez diyerek elini cebime soktu ve son kalan 2 liramı daha aldı." derken olayın diğer mağduru Hakan D. de "Üzerimde para olmadığı için benden bir şey alamadı." dedi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan ve suçunu itiraf eden Resul M.'a 'Yağma' suçundan 8 yıl 4 ay, 'Yağmaya teşebbüs' suçundan da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Editör: TE Bilisim