Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
Şanlıurfalı İbrahim Kerem Özkan 2015 yılında rahatsızlanarak, Diyarbakır’da götürüldüğü bir hastanede Akut Lösemi tanısı kondu. 3 yaşındaki İbrahim daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne getirilerek Çocuk Hemotoloji Kliniğinde Prof. Dr. İlgen Şaşmaz tarafından tedavi edilmeye başlandı. İbrahim’in kemoterapi tedavisi sırasında zatüre rahatsızlığı gelişince solunum yetmezliği başladı. 40 gün boyunca Kalp ve Damar Cerrahisi Kiliniğinde ECMO (Extracorporeal membrane oxygenation) cihazı desteği ile tedavisi uygulanan minik İbrahim, 40 günün sonunda yaşam mücadelesini kazandı.

Tedavisi tamamlanan 3 yaşındaki İbrahim Kerem Özkan sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yoğun bakım kliniğindeki doktorlarıyla fotoğraf çektirerek paylaştı. Evinin yolunu tutan minik İbrahim artık rutin kontrolleri için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hemotoloji Kliniğine gelecek.

COCUĞUMUZ BALCALI’NIN EVLADIDIR

İbrahim Kerem Özkan’ın babası Mustafa Özkan oğlunun yeniden sağlığına kavuşmasından dolayı son derece mutlu olduklarını, İbrahim’in artık Balcalı Hastanesi’nin bir evladı olduğunu ifade etti. Hastalık sürecinin ilk aşamasından son aşamasına kadar umutlarını asla yitirmediklerini dile getiren baba Mustafa Özkan özellikle lösemi hastası çocukların ailelerine de seslenerek, bu zorlu süreçte içinizdeki umudu daha da güçlü hale getirin açıklamasında bulundu. Özkan, ayrıca tedavi sürecinde emeği bulanan tüm Balcalı Hastanesi ekibine de teşekkür etti.Cihan

Editör: TE Bilisim