Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 3 yıldır hizmet veren Özel Devran Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu kapatıldı.

Kelkit ilçesinde 3 yıldır, Özkelkit Eğitim Öğretim A.Ş’ye bağlı olarak hizmet veren Özel Devran Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, yarım gün süre verilerek kapatıldı. Yurt yöneticileri tüm eksiklikleri giderdiklerini, tek eksik olarak bahçe düzenlemesini de önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Uğur Meydan’ın, 16 Mart Pazartesi günü saat 11.00’de yurda giderek, akşam 17.00’ye kadar süre tanıması öğrenciler ve idareciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bazı öğrencilerin derste olmaları nedeniyle akşam yurda geldiklerinde haberi aldığı ve eşyalarını toplayamadan yurttan ayrıldıkları öğrenildi. Yurtta kalan 23 öğrenciden 3'ü, Kelkit İHL Yurdu’na, 20 tanesi de üniversitenin Yüksek Öğrenim Yurdu’na yerleştirildiği, ayrıca yurttan ayrılan öğrencilerden devlet yurtlarında barınma için herhangi bir ücret alınmayacağı açıklandı. Zabıta ekiplerinin İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Uğur Meydan’ın kontrolünde yurdu mühürlemesinin ardından öğrenciler, Milli Eğitim’in Gezici Kütüphane aracıyla devlet yurtlarına nakledildi.

Öğrencilerden Ali Özger, "Dönem ortasında böyle bir şey yapılması çok acı bir şey. Şu an mağduruz. 3 yıldır bu yurtta kalıyorum En ufak bir sıkıntı yaşamadım. Böyle şey mi olur. Kapatacaksanız 1 hafta süre verirsiniz, öğrenciler de kendisini toparlar. Apar topar yurttan çıkıyoruz. Şu an bize devletin tanıdığı okulun yurdu çok kötü. Orada zorla kalmak istiyoruz. Tek çare orası. Derslerimizden geri kalacağız." dedi.

Mehmet Kaya isimli öğrenci ise yurttan memnun olduğunu ve devlet yurdunda aynı imkanları bulamayacağı için üzgün olduğunu söyledi. Saat 15.00 gibi yurdun kapatılacağı bilgisi aldığını ve 2 saatte topladığı eşyalarıyla yurttan ayrıldığını kaydeden Kaya, "Eşyalarımın çoğu yurtta kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devlet yurdunda bize buradaki gibi sahip çıkmazlar. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılamazlar. Bir daha inşallah böyle bir rezillik yaşanmaz." şeklinde konuştu.

Bilal Candemir isimli öğrenci de “Bunları yapanlar öğrenci olmadı mı, bizim ne günahımız var, diğer arkadaşlarımın ne günahı var. Sınavlara 1 hafta kalmış ne günahımız var ki yurdu kapatıyorlar. 3 yıldır bu yurttayım. Her konuda bize yardımcı oldular. En ufak bir sıkıntı yaşamadım. Hepsinden Allah razı olsun. Şu an mecburen devletin yurduna gideceğim. Orada kalınmaz ama ne yapayım. Başka gidecek yerim yok.” diye ifade etti.

Özkelkit Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mutlu ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu yurdun her metrekaresinde sıkıntımız var, emeğimiz var, paramız var. Bütün Kelkitlilerin parası var. -20’lerde, -30’larda sıkıntı çekerek burada öğrencileri tutmaya çalışıyoruz. Başka yerlerde muhtaç olmasınlar, gelsinler burada dursunlar diye. Hukuksuzlukların devam etmesinden beri yeteri kadar öğrenci sayısını azalttıkları ve sezon açıldığından beri sürekli teftiş ettiler, onların dediklerini de yaptık. Basit şeylerden dolayı denetim geçirdik. Sadece çevre düzenlememiz kaldı. Burası yüksek öğrenim yurdu. İmkanımız elvermediği için çevre düzenlemesini yapamadık. Onu da en kısa sürede yaparız. Milli Eğitim müfettişlerinin belirttiği eksikliklerden sadece çevre düzenlemesini yapamadık. Biz eksiklikleri tamamlayıp Milli Eğitim’e bildirdik. Sanırım onlar bir üst makama bunu bildirmemişler. Müfettişler de önceki eksikliklere göre işlem yapmışlar. Kabul edelim diğer eksikler olsa bile o bahanelerle yurt kapanmaz. Hiçbir zaman kapanmaz. Ayrıca, kapatma için de şu şu nedenden dolayı şu güne kadar kapatıyoruz diye süre de vermediler. En azından biz o güne kadar önlemimizi alırız. Pat diye müdür bey telefon ediyor, diyor ki yurdu kapattık. Neye göre kapatıyorsunuz. Kanun yok, hukuk yok. Kaymakam Bey’e gittik, görüştük. Burada herkes valilikten emir geldi, biz emir kuluyuz diyor. Ben de onlara dedim ki bu kanunsuz, hukuksuz bir işlem. Sonuçta siz de sorumlu olacaksınız. Biz bunu mahkemeye vereceğiz. Sizin hakkınızda da suç duyurusunda bulunacağız. Bizim elimizden gelen bu. Elverir başka şeyler söylemek ama Allah’a havale ediyoruz."

Yaşananları zulüm olarak yorumlayan Mutlu, "28 Şubat’ı yaşadım, iliklerime kadar yaşadım. Kaymakamı, garnizonu, hepsi aradılar, gelip denetleyip giderlerdi. Eksiğimiz varsa tamamlayın deyip giderlerdi. Bunlar gibi ben kanunsuz, hukuksuzu görmedim." şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim