Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
 30 Mayıs Türk Mühendisler Günü Açıklaması

Ülkücü Teknik Elemanlar Derneğimizin İstanbul İl Başkanlığı tarafından 6 yıl önce ilan edilen 30 Mayıs Türk Mühendisler Günü kutlu olsun.

Türk milleti tarih boyunca teknikle ilgilenmiş kimsenin akıl erdiremediği silahlar ve aletler icat etmişler ve kullanmışlardır.

Tarihin akşını etkileyen yeni bir çağın başlamasına neden olan İstanbul’un fethinde iman ve Resulullah Efendimizin muştusunun yanı sıra ardında yatan çalışmalardan çok bahsedilmemiştir. Ancak, Fatih Sultan Mehmet Han’ı kendinden önce bu güzel şehri kuşatmış komutanlardan ayıran bambaşka bir özellik bulunmaktadır.

Herkesin bildiği gibi Konstantiniye defalarca Müslümanlar tarafından kuşatılmış ama güçlü ordular kapısından geri dönmüştür. Öyleyse Fatih Sultan Mehmet  daha öncekilerden farklı ne yaptı da Fatih oldu? Bu sorunun yanıtı tek sözcük ile “Mühendislik”tir. 

Tarih boyunca dünyanın göz bebeği olan İstanbul’un surları döneminin ilerisinde bir inşaat teknolojisi ile yapılmıştı ve kimse onları geçemiyordu. Fatih, o surları yıkmak için daha üst teknikle üretilen Şahi Topları tasarladı. Surları aşmak ve Boğaz’dan Haliç’i vurabilmek için, bu gün tüm ya ordularının envanterinde olan havan topunu icat etti. Büyük hesaplamalar ile büyük kadırgaları uzun bir mesafe boyunca karadan yürütüp Haliç’e indirdi. 

Fatih’in mühendislik dehası ile yüreği iman dolu Müslüman Türk ordusunun gücü birleşince Konstantinapol İstanbul oldu.Ülkü-Tek İstanbul Şubesindeki ülküdaş meslektaşlarımız da yeni bir çağı başlatan ve mühendislik ile kazanılan kutlu fethin ertesi gününü büyük mühendis Fatih Sultan Mehmet Han’a ithafen Türk Mühendisler Günü olarak anma kararı aldılar.

Ülkü-Tek Aydın Şubesi olarak biz de tüm meslektaşlarımızın 30 Mayıs Türk Mühendisler gününü kutluyor ve yüce Türk milletinin nice Fatihler yetiştirmesini diliyoruz. 

Ülkü-Tek Aydın İl Yönetimi adına
Başkan Mdn. Müh. Anıl Pehlivan


Editör: TE Bilisim