Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın genelgesi gereği 4 ay sürecek kış lastiği uygulaması başladı.
Trafik ekipleri sabah saatlerinden itibaren şehir giriş ve çıkışlarında denetimlere başladı. Edirne'de Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Müdürlüğü’ne çok sayıda ekip araçlarda lastik kontrolü yaptı.

Polis ekipleri ellerindeki cihazla lastiklerin diş derinliğini ölçtü. Standartlara uygun lastik bulunduran sürücüler yollarına devam etti. Standarda uymayan lastik taşımayanlar hakkında işlem yapıldı.

Havanın yağışlı olduğu dönemlerde kış lastiğinin sağladığı imkanları gören sürücüler uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kasım 2012 yılında yayımlanan genelge uyarınca kış lastiğinin 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındaki 4 aylık süreyi kapsıyor.

Genelge ile Türkiye’de tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası yollarda seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs ve kamyonet türü araçlar ile 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı araçların kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirildi.

Ayrıca kamyonet, minibüs ve 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin de kış lastiği takması zorunlu.

Kış lastiği takması zorunlu olan araçların tekerleri üzerinde (M-S) ile kar tanesi işaretinin olması gerekiyor.
Bununla birlikte araçlardaki diş derinliğinin ise en az 4 mm olma zorunluluğu bulunuyor. Genelge gereği standartları yerine getirmeyen sürücüler hakkında 571 TL idari para cezası uygulanacak.

Editör: TE Bilisim