YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Kemal Akkurt, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök adına; 4 eski bakanla ilgili soruşturmaya yayın yasağı getirilmesine Ankara Adliyesi’nde bir üst mahkemeye itiraz etti.

Avukat Kemal Akkurt, Ankara Adliyesi önünde dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yolsuzlukları araştırma soruşturma ile ilgili komisyon başkanının Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesine başvurup yayın yasağı kararı alması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Akkurt, yayın yasağının kaldırılması için itiraz ettiklerini ifade ederek, "Bugün Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine bu yayın yasağının kaldırılması talebiyle başvurumuzu yaptık." açıklamasında bulundu.

Yapılan başvuru ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akkurt, "Verilen karar öncelikle Anayasa’ya, yasalara, Meclis içtüzüğüne ve taraflı olduğumuz başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırıdır. Tüm uluslararası sözleşmelere aykırıdır." diye konuştu.

'KOMİSYON ÖN YARGILI TAVRIYLA VERECEĞİ KARARI BELLİ ETTİ'

Halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlayan basın 4’üncü kuvvet iken; basın yasağının getirilmesinin bu soruşturma komisyonundaki ifadelerin bilgi ve belgelerin delillerin kamuoyundan gizlenmesi amacına yönelik olduğunu kaydeden Akkurt, "Biz kamuoyu olarak anlıyoruz ki orada kamuoyunun bilmesini istemedikleri belge, bilgi ve deliller var. Baştan komisyon ön yargılı tavrıyla vereceği kararı belli etmiştir. Komisyon, iktidar partisinin de oy çokluğu ile sonuçta bir takipsizlikle sonuçlanacak biz karar verecektir. Öyle anlaşılıyor." dedi.

Akkurt, işin peşini bırakmayacaklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "TBMM'deki diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri bu işin peşini bırakmayacaklar. Gerek Anayasa Mahkemesi’nde gerekse AİHM’de bu işin sonucunu takip edeceğiz. Sonuna kadar da götüreceğiz. Evrensel hukuka, yasalara, Anayasa’ya ve sözleşmelere aykırı yayın yasağı kararının kaldırılmasını diliyoruz. Eğer bu karar kaldırılmazsa varlıkları tartışılan Özel Yetkilendirilmiş Sulh Ceza Hakimliklerini de tartışma konusu yapmanın zamanı geldi diye düşünüyoruz."

Editör: TE Bilisim