İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Tokat’ın Niksar ilçesinde 4 kişilik Özdemir ailesi, 3 yıldır naylon çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Baba Naci Özdemir, oturduğu evin arsasının 3'te ikisinin başkasına ait olduğunun mahkeme kararıyla belirlenmesinin ardından, 2012 yılında evi boşalttıklarını, evin arkasına naylon çadır kurarak ailesiyle birlikte yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Özdemir, "Ben kendi arsama başımızı sokacak bir yer yapmayı arzu ediyorum. Kaymakam Bey sağolsun geldi, başka bir yerde bize yer gösterdi. Yapmak istediğim ev için aldığım inşaat malzemeleri 'çalınır' diye dedikleri yere gidemedik. Ben inşaatlarda çalışan biriyim. İlçemizdede işsizlik ciddi sorun. Yeni ev için ancak kazandığımla temel atabildim." dedi.

Anne Şemsi Özdemir ise özelikle kış aylarında çadırın geceleri çok soğuk olduğu için uyuyamadıklarını elektrik ve sularının olmadığını belirterek, "Çocuklar ödevlerini düzgün yapamıyor. Temel ihtiyaçlarının hepsini tek bir göz çadırın içinde gideriyoruz." diye konuştu.

Ailenin çocukları Mert Özdemir (5) ve Saffet Özdemir de(9) bu zor şartlar altında okula gittiklerini tek isteklerinin evlerinin olması olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim