YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar modern bir yapı ile inşa ediliyor. Yurtlarda artık yanmayan, bazalı yataklar ve ayrıca battaniye yerine yorgan bulunuyor.

KYK’nın üst düzey yöneticiler toplantısı Antalya Rixos Lares Otel’de yapıldı. Toplantıdan önce basına bir açıklama yapan KYK Genel Müdürü Hasan Albayrak, KYK yurtlarının modern bir gelişim sürecinde olduğunu açıkladı. Son 10 yıldır modern bir değişim sürecinde olduklarını belirten Albayrak, bu anlayışla 138 bin kapasiteli yurtları Türk gençliğine kazandırdıklarını ifade etti. 24. Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı’na katılmak için burada olduklarını dile getiren Albayrak, yaklaşık 8 yıldır bu fuarı takip ettiklerini kaydetti. Artık modern bir anlayışla yurt inşa ettiklerini aktaran Albayrak, “Yurtları artık 4 yıldızlı otel gibi değerlendirebilirsiniz.” dedi. Yeni modern anlayışla bugünkü kapasitelerinin 308 bini bulduğunu söyleyen Albayrak, “Bu çok önemli bir rakam. Dünyadaki 51 devletten daha büyük bir kurumuz.” diye konuştu.

Geçmiş yıllarda yurtlardaki doluluk oranının kasım aylarında yüzde 60’a indiğini dile getiren Albayrak “Şimdi mayısa kadar yüzde yüzlerde devam ediyor. Çünkü hizmeti en üst seviyede tutuyoruz.” ifadelerine yer verdi. Öğrenciye verilen desteklere de değinen Albayrak, “Bir öğrenci Yüksek Öğrenim Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında kalıyorsa, kimseye muhtaç olmadan öğrenimini devam ettirir.” dedi.

2013’ün yarısında 40’a yakın yurt açacaklarını kaydeden Albayrak, “Türkiye’nin en modern yurtlarından biri de Antalya’ya yapılıyor. Bu yılın sonunda hizmete girmesi planlanıyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim