Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Erzurum'da yaklaşık 500 yıldır devam eden 'Binbir Hatimler', Ulu Cami başta olmak üzere il genelindeki 100 camide başladı.

    Erzurum'da 479 yıldır kesintisiz 'Binbir Hatim' okunuyor. Erzurum il genelindeki camilerde ve vatandaşlar evlerinde Kur'an-ı Kerim'i hatmediyor. Yavuz Sultan Selim döneminde Erzurum'da yaşayan Pir Ali Baba isimli zat tarafından başlatılan 'Binbir Hatimler', Erzurum'un Rus işgali döneminde 4 yıl kadar kesintiye uğramış. Daha sonra tekrar başlatılan 'Binbir Hatimler' yılın son 15 günü ile bir sonraki yılın ilk 15 gününde okunuyor. Geçen yıl Erzurum il genelinde din görevlileri ve vatandaşlar 17 bin 167 hatim okumuş ve duası ise Ulu Cami'de Müftü Yakup Arslan tarafından yapılmıştı.

    İl Müftüsü Yakup Arslan, 'Binbir Hatimler'in Yavuz Sultan Selim döneminden bu yana Erzurum'da okunduğunu ifade etti. Arslan, il genelindeki 100 camide 'Binbir Hatim' geleneğinin başlatıldığını kaydetti. Arslan, hatimlerin duasının 17- 18 Ocak günlerinde yapılacağına işaret ederek,"Binbir Hatimler' yaklaşık 500 yıldır okunuyor. Her geçen yıl hatim okuyan kişi ve hatim sayısının artış göstermesi bizleri mutlu ediyor. Geçen yıl 17 bin hatim okunmuştu bu yıl 20 binin üzerinde hatim okunmasını bekliyoruz. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle hatim duasını erkek ve bayanlara olmak üzere ayrı ayrı yapacağız." dedi.

Editör: TE Bilisim