Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Sakarya Müftülüğü’ne bağlı Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın, 56 yaşında hafız olduğunu belirterek, “Hafız olmanın yaşı yok. İsteyen herkes hafız olabilir.” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ‘Hafızlığın Yaşı Yoktur’ konulu konferansa katılan Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın, kendisinin 3 yıllık bir çalışmanın ardından 56 yaşında hafızlığını tamamladığını söyledi.

Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olmanın çok güzel bir manevi hazzı olduğunu ifade eden Aydın, “Hafız olmayı çok istiyordum. Ezber yaparken biraz zorlandım ancak yılmadım. Gayret ederek 3 yılda hafızlığımı tamamlayarak belgemi aldım. Hafız olduğumda yaşadığım sevinci, mutluluğu ve hazzı kelimelerle ifade edemiyorum. Hafız olmak çok güzel bir duygu. İleri yaşlarda, ilk defa çocuk sahibi olan bir babanın mutluluğu gibi bir şey.” diye konuştu.

‘Ben yaşlandım artık hafız olamam’ demenin yanlış olduğunu dile getiren Aydın; isteyen, gayret eden herkesin hafız olabileceğini söyledi. Konferansın ardından, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Mustafa Aydın’a plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim