Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Adana'da geri manevra yapan bir servis minibüsünün çarpması sonucu ağır yaralanan 6 aylık hamile 36 yaşındaki Yeşim Işık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Arkadaşı 36 yaşındaki Ümit Aybaş'ın tedavi ise Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde sürüyor. Eşinin başörtüsünü boynuna saran eşi Yahya Işık, "Gülümü aldılar benden, çiçeğimi kopardılar" diye gözyaşı döktü.

Kaza, merkez Sarıçam ilçesi Orhan Gazi mahallesi Atatürk caddesi Karaca Petrol civarında yaşandı. Arkadaşı Ümit Aybaş ile minibüs bekleyen Yeşim Işık'a geri manevra yapan Altan B.'nin kullandığı servis minübüsü çarptı. Ağır yaralan Yeşim Işık haber verilmesi üzerine olay yerine gelen acil yardım ambulansı ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, arkadaşı Ümit Aybaş ise Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. 6 aylık hamile olan Yeşim Işık, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, bebeği de kurtarılamadı. Işık'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Işık'ın babası Hüseyin Yılmaz, kızının geri giden bir minibüsün çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Geride 1 çocuğu kalan kızı Yeşim'in hamile de olduğunu anlatan baba Yılmaz, kızını Buruk Mezarlığı'nda toprağa vereceklerini belirtti.

Yeşim Işık'ın eşi Yahya Işık, eşinin başörtüsünü boynuna sararak ağladı. Yahya Işık, cenazenin araca konulması sırasında "Gülümü aldılar benden, çiçeğimi kopardılar. Diğer kuzusunu da göremeden gitti abi." diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

Editör: TE Bilisim