DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Adana'da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. A.A.’nın elebaşılığındaki örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınan biri muvazzaf albay ile 3 avukatın da bulunduğu 40 zanlıdan 33’ü adliyeye sevk edildi. Helikopter ve narkotik köpeklerinin desteğiyle gerçekleştirilen baskınlarda yakalanan 7 şüpheli ise ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında merkez Adana olmak üzere Ankara, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin 2010-2013 yılları arasında “Organize silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, yağma, yağmaya teşebbüs, darp, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel istismar, 6136 sayılı kanuna muhalefet, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak, uyuşturucu ticareti yapmak” gibi toplam 25 ayrı suça karıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 7 adet adet ruhsatsız tabanca, 7 adet şarjör, 5 adet av tüfeği, 174 adet çeşitli çap ve ebatlarda tabanca fişeği, 117 adet av tüfeği fişeği, 2 adet el telsizi, çelik yelek, dürbün, 6 adet jop, 2 adet muşta, 2 adet biber gazı, 37 cm uzunluğunda kesici alet, 25 cm uzunluğunda kesici alet, kasatura, 2 adet 60 cm’lik kılıç, 35 cm uzunluğunda balta, yaklaşık 200 adet muhtelif tarihli ve çeşitli isimler adına düzenlenmiş senet, 20 adet tapu senedi, 20 adet çek, 295 adet boş senet koçanı, çok sayıda banka dekontu, üzerinde çeşitli notların bulunduğu bol miktarda doküman, sahte kimlik, kaşe, bilgisayar kasası, 6 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet tablet PC, 2 adet harddisk, 259 adet CD, 5 adet sim kart, 8 adet USB flash bellek, 2 adet SD kart, 3 bin 840 adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.

VALİ COŞ: KARARLI MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR

Operasyona ilişkin Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında Vali Hüseyin Avni Coş, devlet otoritesi dışında, yasa dışı her türlü yapılanmaya, halkın üzerinde lokal nüfuz alanları oluşturmak isteyen gruplara karşı mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’nın da hazır bulunduğu açıklamada Coş, “Bu çalışmalarımızda en büyük motivasyon kaynağımız Adanalı vatandaşlarımızın verdiği destektir.” dedi.

Şehri daha güvenli hale getirmek için bu yöndeki faaliyetlerinin süreceğini vurgulayan Coş, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 155 polis imdat aracılığı ile yapılacak her türlü şikayetin titizlikle değerlendirileceğini kaydetti. Gözaltına alınan subay ile avukatlara ilişkin soruyu cevaplayan Hüseyin Avni Coş, “Bu kişilerin fonksiyonları Cumhuriyet savcılarının yapacağı sorgulama sonrası ortaya çıkacaktır. Tabii ki onların gözaltına alınmaları sorgulanmaları için yeterli delil olduğu anlamına geliyor. Ama mevcut emarelerin takdirini yetkili Cumhuriyet savcımız yapacak. Adliye de serbest bırakacak veya tutuklayacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim