Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

Günümüz dünyasında hayatta kalma yaşı oldukça yükseldi. Bugün insanlar ciddi bir rahatsızlıkları yoksa 80 yaşına kadar aktif olarak çalışmaktadırlar.
Şu anda ülkemizde kayıtlı ve kayıtdışı çalışan bir milyondan fazla 65 yaş üstü insanımız var.65 yaş üstü kişiler her yönden yetişmiş, gelişmiş,  bilinçli ve tecrübeli kişilerdir.
Kendilerini her türlü tehdit, tehlike ve salgınlara karşı en iyi koruyabilecek kişilerdir. Buna rağmen koronavirüs pandemisi yasakları başladığı 2020 yılı Mart ayı ortalarından bu yana en fazla kısıtlamaya uğrayan yaş grubu 65 yaş üstü olanlardır.
Aylardır 65 yaş üstü insanlarımıza 24 saatin sadece 10 ile 13 arasında 3 saatlik sokağa çıkma izni veriliyor. Bu sürede de toplu taşıma araçlarına binmeleri yasak. 65 yaş üstü olanlar bir yıla yakın bir süredir evlerinde hapis tutuluyorlar. Çocuklarını torunlarını bile göremiyorlar. Hareket kabiliyetleri azaldı. Eklem ağrıları başladı. Zona volanlar var. Alzheimer olanlar var. Psikolojileri bozuldu. Bu kadar koruma bu insanlarda ölüm korkusunu da artırdı. Eşleri ile bozuşanlar oldu. Resmi dairelerdeki  işlerini takip edemiyorlar. 
Dünyanın başka hangi ülkesinde bu tür yaş gruplarına göre kısıtlama var?
Basından ve televizyonlardan başka bir ülkede olduğunu duymadık. 65 yaş üstüne uygulanan bu kısıtlamalar bir koruma tedbirinden çıktı, bir zulme dönüştü. 
Yöneticilerin bu tedbirleri almasındaki niyet, her ne kadar bu kişileri korumak görünse de, bu kişileri dışarı çıkarlarsa hasta ve ölüm sayıları artar, bu defa da Avm'leri, fabrikaları açamayız, işçileri çalıştıramayız endişesi olduğunu düşünüyorum.
Daha doğrusu ekonomi için 65 yaş üstü insanlarımız evlere hapsediliyor. 65 yaş üstü kısıtlamada da adalet ve eşitlik istiyor.

Sakin ÖNER

Editör: TE Bilisim