AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Mersin'in Mut ilçesine bağlı Yalnızcabağ Mahallesi Değirmenlik Yaylası mevkiinde yoğun kar yağışı sonrası aileleri ve küçükbaş hayvanları ile mahsur kalan 7 çoban, 2 gündür kurtarılmayı bekliyor. Elektriklerin kesik olması ve cep telefonlarının çekmemesi nedeniyle çobanlarla irtibat kurulamazken Mut Belediyesi tarafından gönderilen iş makinesinin ise yoğun kar ve tipi nedeniyle yarı yolda kaldığı öğrenildi.
Mut merkeze yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yalnızcabağ Mahallesi'ne ait Değirmenlik Yaylası'nda dün yağan yoğun kar yağışının 90 santimetreye kadar ulaşması sonrası çobanlar Mehmet Çeşme, Hüseyin Kavak, Ahmet Taş, Osman Taş, Muhammet Taş, Mehmet Uçar ile Ahmet Güzel aileleri ve yanlarındaki 600 küçükbaş hayvan ile mahsur kaldı. Açlık ve donma tehlikesi geçiren çobanlar 2 gündür kurtarılmayı bekliyor. Olayın haber alınmasının ardından bugün Mut Belediyesi tarafından gönderilen bir iş makinası ile köylülerin kendi imkanları ile gönderdikleri traktör ise Balabolu mevkiinde yoğun kar nedeniyle yaylaya çıkamadan yolda kaldı. Yakınları ise Kaymakamlık ve Jandarma ekiplerini defalarla aramalarına rağmen bir çalışma başlatılamamasından dertli.
Mehmet Çeşme isimli çobanın yakını olduğunu söyleyen Ali İhsan Topal isimli vatandaş yetkilileri göreve davet ederek çobanların kurtarılmasını istedi. Çobanların bulunduğu yerde telefonların çekmediğini Yalnızcabağ köyünde ise 3 gündür elektriklerin olmaması nedeniyle telefonlarla irtibat sağlanamadığını ifade eden Topal, "Akrabamız olan Mehmet Çeşme'nin yanında ailesi vardı. 2 gündür yaylada mahsur kaldılar. Kendilerine ulaşamıyoruz. Durumlarını bilmiyoruz. Açlık ve donma tehlikesi geçirdiklerini tahmin ediyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz çobanların sağ salim kurtarılması" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim