Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Yaklaşık 75 yıldır ev olarak kullanılan Bursa Zafranlık Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. 1938 yılından bu yana ev olarak kullanılan Zafranlık Camisi'nin yeniden ibadete açılması için Vali Şahabettin Harput öncülünde başlatılan çalışmaların sonuna gelindi.

    Vali Şahabettin Harput, cami inşaatını gezerek Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı’dan bilgi aldı.

    Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ve çeşitli nedenlerle bazı vatandaşlara satılan Zafranlık Camisi, Vali Harput'un devreye girmesi ile kamulaştırılarak inşaata başlanmıştı. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şahabettin Harput, mabedin kısa süre içinde ibadete açılacağı müjdesini verdi.

    Vali Harput, incelemenin ardından yaptığı konuşmada; “1460 Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden 7 sene sonra, yine ilk başkent olan Bursa’nın önemli ve ihtişamlı günlerinde bu bina Zafranlık Mescidi olarak inşa edilmiş. Yaklaşık 600 yıllık dönem burada ecdadımız bu mescidin manevi ruhaniyeti içinde ibadetini yapmış.” dedi.

    Büyük bir talihsizlik sonucu 1938’de Atatürk’ün ölümünden hemen sonra mescidin satıldığını anlatan Vali Şahabettin Harput, şunları söyledi: “Kime satılıyor? Kadriye Kızılkaya isimli bir vatandaşımıza. Tabi bir mescidin satıldıktan sonra maksat dışında kullanılması dinen, manen inanan herkese ıstırap verir. Bunun mutlaka düzeltilmesi, aslına döndürülmesi gerekiyordu. Bu manada Valilik olarak devreye girerek buradaki mülk sahibi arkadaşımızla konuşarak burayı 284 bin TL’ye satın aldık.” bilgisini verdi.

    Kamulaştırma işleminin ardından dekonstrüksiyonunun orijinaline uygun olarak yapıldığını anlatan Harput, “Bugün mescit çok şükür 596 bin TL’lik bir rakam harcanmak suretiyle bitme noktasına getirildi. Bu işin tamamlanması hem inancımız, hem de ecdadımıza karşı bir zorunlu görevdi. Biz de bu görevi yapmış olmanın da bahtiyarlığını yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: “İnşallah önümüzde ki birkaç gün içinde halıları döşenerek tekrar bu mescidi ibadete açarak hem bölge halkının hizmetine sunmak, hem de asırlardır burada masum ve de mazlum şekilde bulunan bu mescidi yeniden şenlendireceğiz. Sevabı olanlardan da Allah razı olsun diyoruz.”

Editör: TE Bilisim