YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Bursa İnegöl Belediyesi; kentsel dönüşüm çalışmalarıyla mevcut İnegöl’ü yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Alyans Düğün Salonu olarak kullanılan eski belediye düğün salonunun yıkımını gerçekleştirdi.

Yıkımı yerinde izleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Alyans Düğün Salonu'nun yıkılması ve yerine yapılacak olan katlı otoparka ilişkin açıklamalarda bulundu. Binanın yapılış tarihi ile alakalı net bir bilgi olmadığını kaydeden Başkan Aktaş, “Ancak; Kent Müzesi'nde var olan fotoğrafta buranın halk evleri lokali olarak yapıldığı görülüyor. Bu belgeden bu binanın halk evlerinin kuruluş tarihi olan 1935’lere yakın bir tarihte yapıldığı anlaşılmaktadır. Halk evleri olarak bu bina yapılmadan önce de küçük bir yapı içerisinde tek binası olarak hizmet verdiğini büyüklerimizden öğreniyoruz. Halk evleri lokalinden sonra da burası bir dönem Marmara Sineması olarak kullanılmış. Daha sonra da hepinizin hatırlayacağı üzere uzun yıllar boyunca Belediye Düğün Salonu olarak ilçe halkına hizmet vermiş. 2005 yılından bu yana da Alyans Düğün Salonu olarak kullanılmış ve miadını tamamlamıştır.” dedi.

    Alanın 31 ada, 41 No'lu parsel olarak imar planında kayıtlı olup, tapu alanının bin 24 metrekare olduğunu söyleyen Aktaş, alanın imar planında Belediye Hizmet Alanı iken 07 Şubat 2012 tarih ve 35 sayılı belediye meclis kararı ile Katlı Otopark alanı olarak planlandığını kaydetti.

    Yıkımın belediye imkânları ile yapıldığını belirten Başkan Aktaş, “Yıkımı temele kadar indireceğiz. Alanı temizledikten sonra düzenleyeceğiz ve burasını belirli bir süre açık otopark olarak ilçe halkımızın hizmetine sunacağız. Projelendirme işlemlerimiz tamamlandıktan sonra da burası katlı otopark alanı hayat bulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim