Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, 7 Ocak 2013 tarihinde metan gazı patlaması sonucu 8 taşeron işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 10 tutuksuz sanıktan taşeron firma görevlileri Ersin Koparan, Yüksel Keskin, Mustafa Ünlü, Uğur Öztürk, Murat Çınar ve TTK Kozlu Müessesesi Şube Müdürü Ahmet Aktaş katıldı. Kozlu Müssese Müdürü Kazım Eroğlu ve yardımcısı Nurettin Yılmaz, taşeron firma Star İnşaat Genel Müdürü Şafak Sırrı Demirel ve şirket ortağı Hilal Köksal ise duruşmaya katılmadı.

Daha önceki duruşmada savunma yapmayan sanıklardan Yüksel Keskin, Uğur Öztürk ve Murat Çınar, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediklerini, savunmalarını yazılı olarak mahkemeye sunacaklarını söyleyip ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Haziran tarihine erteledi.

ÖLEN İŞÇİLERİN YAKINLARI: İFADELER DEĞİŞTİRİLDİ

Bu arada duruşma çıkışında gazetecilerin sorusunu cevaplandıran aileler, bazı tanıkların işveren için ifadelerini değiştirdiğini iddia etti. İfadesini değiştiren tanıklara tepki gösteren ölen madenci yakınları, adaletin yerini bulması için elinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim